Două agenții de stat din SUA doresc să includă Honor pe Entity List

21.09.2021
Două agenții de stat din SUA doresc să includă Honor pe Entity List
Foto: Profimedia Images

Chiar dacă s-a separat anul trecut de Huawei, Honor nu a scăpat de posibilitatea restricțiilor autorităților SUA. Conform Washington Post, noua companie este pe cale să ajungă la rândul său pe deja celebra „Entity List”, unde sunt înscrise de către autoritățile SUA companii considerate „riscante”. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, noile sale parteneriate cu Google, Qualcomm, Intel, AMD și Microsoft ar fi în pericol, companiile americane necesitând licențe speciale pentru a putea colabora cu Honor.

Honor ar putea avea aceeași soartă precum Huawei

Articolul Washington Post menționează faptul că există patru agenții americane care nu pot ajunge la un acord în cazul Honor. În ciuda faptului că oficial compania nu mai are legături cu Huawei, două dintre agenții doresc ca această companie să fie supusă acelorași restricții. Este vorba despre Pentagon și Departamentul de Energie. Pe de altă parte, Departamentul Comerțului și Departamentul de Stat American, nu sunt de acord ca noua companie să sufere aceeași soartă precum Huawei.

Argumentele pro ar fi faptul că Honor oricum nu vinde smartphone-uri în SUA, în timp ce noua companie independentă nu produce și nici nu vinde echipamente de telecomunicații, care ar putea fi integrate în rețelele operatorilor.

Dacă cele patru organizații americane nu vor ajunge la un acord, care să decidă dacă Honor va trebui sau nu să fie înscrisă pe Entity List, președintele SUA, Joe Biden, ar putea să se implice personal pentru a oferi votul decisiv în această situație.

Momentan, Honor nu comunică pe baza acestor posibilități, compania continuând lanțul de lansări din 2021. Compania a dezvăluit de curând noul său smartphone high-end Magic3, în timp ce modelele Honor 50 încep să ajungă pe piață. De altfel, în curând este așteptat anunțul unui nou laptop, MagicBook V 14, primul său computer echipat cu Windows 11 din fabrică.

sursa: Washington Post, via Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult