Echipamentele 5G de la Huawei și ZTE, interzise și în Canada

20.05.2022
Echipamentele 5G de la Huawei și ZTE, interzise și în Canada

În ciuda restricțiilor impuse de către autoritățile din SUA, Huawei pare că merge înainte, iar afacerile sale încep să își revină treptat, chiar dacă pe partea de smartphone-uri compania nu mai are puterea pe care o avea în urmă cu câțiva ani. La mai bine de trei ani după decizia lui Donald Trump de a pune Huawei pe lista companiilor „riscante”, Canada aplică acum restricții similare. Huawei și ZTE sunt acum considerate companii de mare risc, iar acest lucru va bloca vânzarea de echipamente 5G pe teritoriul țării.

Canada a anunțat interzicerea echipamentelor Huawei și ZTE în rețelele de telecomunicații

„Anunțăm intenția noastră de a interzice utilizarea de produse și servicii de la Huawei și ZTE în sistemele de telecomunicații din Canada, după rezultatele unei analize ale agențiilor noastre de securitate, în consultare cu cei mai apropiați aliați ai noștri.

Vreau să fiu foarte clar: întotdeauna vom proteja siguranța și securitatea canadienilor și vom lua toate acțiunile necesare pentru a proteja infrastructura noastră de telecomunicații.

Companiile de telecomunicații din Canada nu vor avea permisiunea de a include în rețelele lor, produse sau servicii care pot pune în pericol securitatea națională. Companiile care deja au acest echipament instalat vor trebui să renunțe la utilizarea lui și să îl elimine conform planurilor pe care le anunțăm astăzi.”, a declarat Ministrul Inovațiilor, Științei și Dezvoltării Economice din Canada, Francois-Philippe Champagne.

Această decizie pare să fie similară cu cea pe care SUA a luat-o în 2019, când a anunțat că echipamentele Huawei și ZTE nu vor mai fi permise pentru utilizare în rețelele americane. Totuși, operațiunea de înlocuire a acestora durează și costă mai mult decât era inițial estimat, întrucât mulți operatori, în special din zonele rurale, aveau sisteme complete bazate pe echipamentul chinezesc. Motivul pentru care acești operatori alegeau Huawei și/sau ZTE erau prețurile mult mai mici decât ale concurenței, care erau mai ușor de suportat pentru companii mici.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult