Elon Musk a promis că va combate foametea la nivel mondial, cu o condiție. Cererea, îndeplinită

16.11.2021
Elon Musk a promis că va combate foametea la nivel mondial, cu o condiție. Cererea, îndeplinită

Elon Musk a promis că va vinde acțiuni Tesla și va oferi 6,6 miliarde de dolari unui braț al ONU pentru a combate foametea la nivel mondial, dar cu o condiție: ca organizația să prezinte un plan detaliat, transparent, în care arată cum este posibil acest lucru.

Miliardarul s-a îndoit de faptul că suma respectivă este suficientă pentru a atinge acest obiectiv măreț.

Reacția lui Musk a apărut după ce David Beasley, șeful World Food Programe (WFP) din cadrul ONU, a spus că un procent foarte mic din averea unor miliardari precum Musk sau Bezos poate rezolva problema foametei.

Acum, World Food Programe a revenit și a publicat planul cerut de Musk. Acesta ar oferi hrană suficientă pentru 42 de milioane de oameni, din 43 de țări, care suferă de malnutriție. „Suntem gata să vorbim cu tine – sau orcine altcineva – care vrea serios să salveze vieți”, i-a transmis Beasley lui Musk.

Problema foametei nu e cauzată de producția insuficientă de hrană

Planul WFP descrie cum ar fi cheltuită suma de 6,6 miliarde de dolari. Pe scurt, o parte de 3,5 miliarde de dolari ar fi cheltuită pe hrană și distribuția acesteia, iar 2 miliarde de dolari pe numerar și vouchere pentru mâncare. Restul banilor ar fi folosiți pentru alte cheltuieli.

Elon Musk a început recent să vândă acțiuni Tesla după ce a organizat pe Twitter un sondaj în care a întrebat utilizatorii dacă ar trebui sau nu să facă acest lucru. Majoritatea celor care au votat au optat pentru vânzarea de titluri și plata de taxe.

Potrivit organizației Embrace Relief, aproximativ 16,6% din populația planetei este subnutrită, deși producția de hrană la nivel mondial este, deocamdată, suficientă pentru toată lumea.

Sursa: Insider

CITEȘTE ȘI:

Ce criptomonede deține Elon Musk și de ce are o afinitate pentru dogecoin

Atitudinea lui Tim Cook față de criptomonede. Are Apple planuri în domeniu?

Poluare alarmantă: Materialul care ne va distruge peste 9 ani, dacă nu acționăm acum

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult