Epic Games și Apple, din nou în tribunal, la Curtea de Apel

15.11.2022
Epic Games și Apple, din nou în tribunal, la Curtea de Apel

Chiar dacă un judecător a oferit un verdict în lupta legală dintre Epic Games și Apple, unul în care ambele companii au avut câte ceva de pierdut, aceasta a fost doar o primă instanță. Judecătorul Yvonne Gonzalez Rogers a decis că Apple nu trebuie să ofere obligatoriu magazine alternative pentru Epic Games, dar că va trebui să ofere metode alternative de plată accesibile din aplicații. Acum însă, cele două companii se întâlnesc din nou pentru a demara procesul de apel la decizia originală.

Epic Games vrea un iOS deschis, Apple nu vrea să renunțe la veniturile din App Store

Lupta dintre cele două companii s-ar putea lungi până în 2025. Un proces de apel la decizia originală, care va fi demarat acum, ar putea dura până spre finalul anului 2023 pentru a ajunge la o concluzie. Primul pas este audierea părților din partea unor judecători. Aceștia vor asculta motivele pentru apel la decizia originală.

Dacă apelul continuă, sunt așteptate noi probe din partea Epic Games, însă Apple nu ar trebui să își schimbe prea mult declarațiile. Apelul nu este însă ultimul pas în acest demers. Indiferent de deznodământ, mai este un pas până la o concluzie: Curtea Supremă a Statelor Unite, care are decizia finală.

Procesul de la Curtea Supremă s-ar putea lungi însă pe câțiva ani, specialiștii estimând un verdict abia în 2024, sau chiar 2025. În tot acest timp, companiile pot amâna implementarea hotărârilor anterioare.

Astfel, Apple încă nu a oferit plăți alternative decât în țările în care acest lucru este obligatoriu, iar compania Epic Games nu pare interesată să se întoarcă pe App Store în aceste condiții. Nu că ar putea să facă asta fără acordul Apple, care va trebui să îi deblocheze conturile de dezvoltator. Acest lucru ar putea avea loc doar în cazul unor negocieri între cele două părți, iar aceste discuții nu vor avea loc până când nu își rezolvă mai întâi problemele din instanță.

Apple consideră în continuare că slăbirea controlului va duce la securitate mai slabă a utilizatorilor și datelor lor. Ironic, Tim Sweeney, CEO-ul Epic Games, a recunoscut anterior că folosește un iPhone drept telefon personal datorită securității ridicate.

sursa: AP

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult