Foxconn raportează scăderea veniturilor, pe fondul vânzărilor iPhone sub așteptări

06.03.2023
Foxconn raportează scăderea veniturilor, pe fondul vânzărilor iPhone sub așteptări

Foxconn, principalul partener Apple responsabil cu fabricarea dispozitivelor iPhone, a confirmat o scădere de 11.65% a veniturilor, comparat perioadei similare a anului trecut. Cauza pare să fie ratarea prognozelor de vânzări iPhone, pe fondul încetinirii economiei globale.

Cu toate acestea, veniturile raportate pentru luna februarie au fost de peste 13 miliarde de dolari, reprezentând a doua cea mai mare performanță înregistrată pentru această lună. Foxconn a adăugat că, operațiunile de la cea mai mare fabrică de iPhone din lume, din orașul chinez Zhengzhou, încă se recuperează după perturbările provocate de Covid. Între timp, corporația cu origine Taiwaneză explorează noi oportunități de extindere a activității în India. De altfel, presa locală a raportat că firma plănuiește să investească până la 1 miliard de dolari într-o mare fabrică iPhone, ce ar urma să fie localizată în regiunea Bengaluru. Au existat, de asemenea, rapoarte cum că investiția Foxconn în India va crea aproximativ 100.000 de locuri de muncă.

În luna noiembrie, Apple a avertizat că livrările noului său iPhone 14 vor fi amânate după ce oficialii chinezi au închis un district din Zhengzhou în care se află ce mai mare fabrică Foxconn, neoficial botezată iPhone-city, pentru modul în care activitatea se învârte în jurul comenzilor primite din partea Apple.

Cert este că și în prezent, iPhone-urile sunt asamblate în India de mai mulți furnizori Apple, inclusiv Foxconn, principalul obstacol în calea mutării accelerate a producției fiind lipsa unei infrastructuri locale bine consolidată și dependența de furnizori externi de componente, majoritatea din China. Astfel, compania cu sediul central din Taiwan, care este cunoscută oficial ca Hon Hai Precision Industry, este prinsă într-o cursă contra-cronometru pentru relocarea operațiunilor esențiale cât mai mult în afara Chinei, în anticiparea înrăutățirii relațiilor SUA-China și un posibil conflict militar China-Taiwan, moment în care perturbarea operațiunilor Foxconn ar intra în arsenalul de război geopolitic al Chinei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult