Google va lansa un card de debit inteligent, care va concura cu Apple Card

18.04.2020
Google va lansa un card de debit inteligent, care va concura cu Apple Card

Google lucrează la un card de debit care va rivaliza cu Apple Card, potrivit unor informații obținute de publicația TechCrunch.

Cardul va funcționa în strânsă legătură cu magazinul virtual Google Play, devenind o fundație pentru acesta. Printre partenerii inițiali ai Google în acest proiect se află Citigroup și Stanford Federal Credit Union (SFCU).

Google nu a confirmat informația, dar a spus că lucrează la un proiect cu Citigroup și SFCU. Compania a anunțat că va oferi mai multe detalii „în lunile următoare”.

Google Pay, soluția actuală oferită de companie, permite plăți online și peer-to-peer prin intermediul unui card tradițional. Un card de debit propriu, disponibil în formă fizică și virtuală, va extinde competențele Google în domeniul fintech. Compania va putea colecta date despre obiceiurile financiare ale utilizatorilor, pe care le va putea folosi ulterior pentru a vinde mai multă publicitate online.

Fiecare card va avea pe el marca Google și pe cea a băncii partenere. Cardul va funcționa inițial în rețeaua VISA.

Cardul Google va oferi funcții similare cu cele ale altor produse de acest gen, precum Revolut: plăți contactless în magazine, transferuri rapide, istoric al tranzacțiilor, blocare în caz de pierdere sau furt, carduri virtuale pentru plăți online și autentificare cu amprenta.

Marii giganți din tehnologie au început să investească serios în serviciile financiare. Apple a lansat anul trecut propriul card, iar Facebook lucrează la un sistem de plăți bazat pe tehnologia blockchain, un proiect controversat din cauza cantității mari de date despre utilizatori pe care o colectează compania. Totodată, Huawei a lansat, alături de seria P40 pentru piața din China, un card de credit.

Google, o companie care colectează de asemenea cantități masive de date, ar putea avea dificultăți în a convinge oamenii să folosească noul său card de debit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult