Honor restaurează parteneriatele cu producătorii de componente: Intel, AMD, Samsung, Sony, etc.

23.01.2021
Honor restaurează parteneriatele cu producătorii de componente: Intel, AMD, Samsung, Sony, etc.

Honor a prezentat săptămâna aceasta noul său smartphone high-end, modelul V40 5G, însă acesta este în continuare un dispozitiv cu „ADN” de la Huawei. Include același software, Magic UI, care folosește ca bază EMUI, beneficiază de un design derivat din cel al modelelor de top ale vechii companii și, momentan nu rulează servicii de la Google. Toate acestea se vor schimba în curând însă, întrucât Honor deja anunță că a încheiat parteneriate cu mai multe companii, pentru dezvoltarea de noi produse, care să nu fie afectate de restricțiile guvernului american.

Honor va putea dezvolta noi smartphone-uri și computere în urma noilor parteneriate

George Zhao, CEO-ul Honor, a dezvăluit că a încheiat parteneriate cu MediaTek și Qualcomm, însă Reuters spune că există acum documente semnate și cu alți furnizori de componente precum AMD, Intel, Samsung, Sony sau SL Hynix, cât și cu Microsoft pentru parteneriate software. Astfel, Honor are acces la componente pentru a dezvolta atât smartphone-uri, cât și computere.

Planul pentru perioada următoare este ca Honor să dezvolte noi dispozitive din gamele mid-range și high-end, pe care să le vândă atât în China, cât și la nivel global. Este interesant însă faptul că Google nu este pe lista de parteneri Honor, ceea ce sugerează că procesul de restabilire a relațiilor cu compania americană încă nu s-au finalizat. Asta înseamnă că, cel puțin pentru moment, serviciile Google nu vor reveni pe telefoanele Honor.

De asemenea, Honor va continua să investească în domeniul Internet of Things, unde va folosi în continuare tehnologii de la Huawei, însă produsele sale vor fi diferite. Planul este ca noile sale produse să păstreze același nivel calitativ precum cel de pe vremea când făcea parte din compania Huawei.

Toți vei 8.000 de angajați Honor din Shenzhen s-au mutat din sediul Huawei într-o nouă clădire după vânzare.

sursa: Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult