Huawei ar putea vinde și divizia de servere, după ce a vândut anul trecut Honor

03.11.2021
Huawei ar putea vinde și divizia de servere, după ce a vândut anul trecut Honor

Restricțiile impuse de SUA asupra Huawei par să aibă efecte vizibile asupra diviziei sale de smartphone-uri. Se pare însă că nu toate eforturile companiei de până acum au fost în zadar, întrucât părți ale afacerilor sale pot în continuare să aibă parte de succes, dar fără Huawei. Honor s-a despărțit de compania-mamă anul trecut, iar între timp a devenit un producător „top 3” pe piața din China. Se pare că Huawei se pregătește să se mai despartă de încă o divizie, cea de servere, conform Bloomberg.

Compania Huawei ar putea continua „dezbinarea”, urmând să vândă divizia de servere

Huawei nu este doar un producător de electronice pentru consumatori, chiar dacă așa a ajuns un nume cunoscut pe piața mondială. Compania este specializată pe soluții pentru afaceri, iar grosul încasărilor venea în trecut din rețele telecom și servere. Faptul că autoritățile SUA impun restricții asupra componentelor și serviciilor companiilor americane pare să afecteze și divizia de servere, iar Huawei s-ar putea găsi în poziția de a vinde și această componentă a sa.

Conform Bloomberg, informații neoficiale sugerează că Huawei va repeta mișcarea de anul trecut, urmând să vândă divizia de servere către un consorțiu de companii private și de stat, care să permită funcționarea operațiunilor în viitor fără restricții. Sunt pe listă companii precum Henan Information Industry Investment, o companie de stat și Huaqin Technology, un producător de produse electronice. Acestea ar prelua afacerile Huawei în acest domeniu, alături de angajați.

Această „dezbinare” a companiei Huawei ar putea avea efectele dorite, dar numai pe termen scurt. Deja politicienii din SUA cer restricții și asupra Honor. Dacă acest lucru se va întâmpla în următoarea perioadă, și celelalte componente care se despart de Huawei ar putea avea o soartă similară, anulând complet eforturile din această perioadă.

Huawei nu pare însă să renunțe la divizia de smartphone-uri, în ciuda vânzărilor în scădere. Compania continuă să dezvolte noi modele, chiar și sub restricțiile actuale, iar în ultima perioadă s-a concentrat pe dezvoltarea de software, cu HarmonyOS și EMUI.

sursa: Bloomberg, Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult