Incidentul care a provocat miercuri o scădere abruptă a acțiunilor Tesla

03.09.2020
Incidentul care a provocat miercuri o scădere abruptă a acțiunilor Tesla

După ce au crescut accelerat în ultimele luni, acțiunile Tesla au suferit o corecție miercuri. Titlurile TSLA au închis ședința de tranzacționare cu o scădere de 5,83%.

A fost cel mai mare declin zilnic consemnat de acțiunile companiei din martie până acum. Vânzarea a fost declanșată de faptul că investitorul britanic Baillie Gifford a raportat o participație de 4,25% în Tesla, într-o raportare făcută către arbitrul pieței de capital din SUA, U.S. Securities and Exchange Commission. În februarie, Gifford deținea 7,67% din constructorul auto.

Chiar și după declinul de miercuri, producătorul de vehicule electrice rămâne în continuare cea mai valoroasă companie auto din lume, cu o capitalizare de aproape 417 miliarde de dolari.

Baillie Gifford, „forțată” să vândă acțiuni Tesla

Casa de investiții Baillie Gifford, din Edinburgh, a fost unul dintre cei mai mari investitori instituționali în producătorul american de vehicule electrice. Compania a anunțat că a fost „forțată” să vândă o parte din acțiuni din cauza creșterii accelerate a acestora în ultimele luni. În general, marile companii de investiții nu permit ca în portofoliul lor să fie un titlu care depășește pragul de 10% din capitalizarea totală a portofoliului.

Citește și: Dealerii unei mărci auto europene sunt încrezători: Vom depăși Tesla rapid

Tesla și-a divizat recent valoarea acțiunilor, iar această măsură a crescut și mai mult valoarea de piață a companiei. Baillie Gifford a precizat că rămâne un „suporter puternic” al Tesla.

Acțiunile companiei sunt foarte populare și printre investitorii amatori, care tranzacționează prin intermediul unor aplicații precum Robinhood și Revolut. La un moment dat luna trecută, peste 400.000 de conturi Robinhood au achiziționat titluri TSLA într-un interval de doar patru ore.

Sursa: Bloomberg, Teslarati

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult