Elon Musk este acum mai bogat decât Mark Zuckerberg

01.09.2020
Elon Musk este acum mai bogat decât Mark Zuckerberg

După divizarea valorii acțiunilor Tesla, Elon Musk, șeful companiei, a devenit al treilea cel mai bogat om din lume și l-a depășit pe Mark Zuckerberg.

Musk are acum o avere de 115 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Prin comparație, șeful Facebook are o avuție de aproape 111 miliarde de dolari.

Totodată, fosta soție a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit luni cea mai bogată femeie din lume, după ce a depășit-o pe moștenitoarea imperiului L’Oreal, Francoise Bettencourt Meyers. MacKenzie Scott, în vârstă de 50 de ani, deține o participație de 4% în Amazon, cel mai mare retailer online din lume. Aceasta valorează 66,4 miliarde de dolari.

Acțiunile Tesla și Apple au crescut luni după ce companiile și-au divizat valoarea titlurilor. Averea lui Musk, în vârstă de 49 de ani, a înregistrat o creștere impresionantă în acest an, cu aproape 88 de miliarde de dolari. Acțiunile Tesla au crescut cu peste 500% în 2020.

Compania condusă de Elon Musk este preferată de „investitorii Robinhood”

Tesla este preferată de investitorii amatori, care folosesc aplicații precum Robinhood și Revolut. La un moment dat luna trecută, peste 400.000 de conturi Robinhood au achiziționat titluri Tesla într-un interval de doar patru ore.

Compania auto este cel mai mare producător de vehicule electrice din lume și cea mai valoroasă companie auto de pe planetă. Dealerii Volkswagen cred, însă, că gigantul german va depăși Tesla pe aceasă nișă, după debutul pe piață al modelului integral electric ID.3.

Capitalismul din SUA a fost criticat deseori în timpul pandemiei, inclusiv de politicieni precum senatorul Bernie Sanders. În timp ce milioane de oameni au rămas fără locuri de muncă din cauza crizei COVID-19, oameni precum Jeff Bezos au atins recorduri în ceea ce privește averea personală.

Foto: Profimedia Images

Urmărește Go4IT.ro pe Google News