Întrebarea pe care Elon Musk o pune la fiecare interviu de angajare. Ai știi ce să răspunzi?

27.01.2021
Întrebarea pe care Elon Musk o pune la fiecare interviu de angajare. Ai știi ce să răspunzi?
Foto: Shutterstock

Elon Musk este cel mai influent antreprenor al zilelor noastre. În ciuda faptului că este un personaj controversat, miliardarul conduce unele dintre cele mai de succes companii ale momentului, respectiv Tesla și SpaceX. Acestea transformă profund lumea în care trăim chiar în aceste momente.

În ciuda faptului că are un program foarte încărcat, deseori Elon Musk susține personal interviuri de angajare în companiile sale. Face acest lucru chiar și pentru fabrica din Germania.

Pe șeful Tesla nu îl interesează foarte mult ce școli au absolvit oamenii sau ce nivel de educație au. „Nu e nevoie să ai o diplomă, nici măcar liceu”, a declarat Musk în 2014, într-un interviu acordat publicației Auto Bild.

Citește și: Nu-i chiar un Cybertruck, dar e accesibil. Cel mai ieftin pickup electric costă 4.000 de dolari și poate fi comandat pe internet

Este o întrebare pe care Musk le-o pune tuturor celor care doresc să se angajeze în una dintre companiile pe care antreprenorul le controlează. Aceasta este: „Povestește-mi despre câteva dintre cele mai dificile probleme la care ai lucrat și cum le-ai rezolvat?”.

Tehnica lui Elon Musk, dovedită științific

Potrivit experților, Musk încearcă, prin această întrebare, să vadă ce abilități excepționale au cei care doresc să lucreze pentru el. „Oameni care au rezolvat cu adevărat o problemă știu exact cum au rezolvat-o. Ei cunosc și pot să descrie micile detalii”, a explicat Musk.

Cei care fac afirmații false nu sunt capabili să ofere detalii, crede el.

Citește și: Tesla și rachetele nu mai sunt prioritățile. Afacerea pe care se concentrează acum antreprenorul Elon Musk

Un studiu, publicat anul trecut în Journal of Applied Research in Memory and Cognition, a arătat că metoda lui Musk este foarte eficientă.

Foto: Shutterstock

O tehnică similară folosită în anchetele de poliție, numită managementul asimetric al informației, a fost gândită pentru a demonstra, în timpul unui interviu, nevinovăția sau vina unei persoane suspectate de comiterea unei infracțiuni.

Tehnica se concentrează pe detalii, aparent mici, care le oferă anchetatorilor noi piste și informații despre martorii care ar putea fi folosiți.

Sursa: CNBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult