Joe Biden anulează ordinul lui Trump care punea TikTok și WeChat sub restricții în SUA

10.06.2021
Joe Biden anulează ordinul lui Trump care punea TikTok și WeChat sub restricții în SUA

Președintele SUA, Joe Biden, continuă să anuleze anumite ordine date de Donald Trump, predecesorul său. Alte două companii din China reușesc să scape de anumite restricții care erau impuse de fostul președinte: TikTok și WeChat. Cele două rețele de socializare au fost în ținta lui Trump anul trecut și au fost puse pe liste de restricții, care ar fi împiedicat utilizatorii să acceseze aceste servicii. Aceste restricții nu au fost niciodată aplicate, însă, iar acum, noul ordin executiv anulează complet posibilitatea aplicării lor.

Aplicațiile TikTok și WeChat vor putea funcționa în SUA fără restricții

Noul ordin executiv menționează că SUA va trebui să se concentreze pe protejarea datelor cetățenilor americani de China la un nivel mai înalt, în loc să ia acțiuni individuale asupra unor companii. Astfel TikTok și WeChat nu vor mai fi restricționate pe baza ordinului executiv al lui Trump, însă, în schimb, autoritățile SUA vor aplica sancțiuni pe bază de dovezi, în cazul în care se dovedește că datele americane sunt folosite de China în vreun fel.

Donald Trump sugera anul trecut ca afacerile TikTok din SUA să fie vândute de către compania chineză ByteDance către companii americane, fiind negociată la momentul respectiv o înțelegere de afaceri prin care Microsoft și Oracle ar fi preluat această componentă. De altfel, Oracle a cumpărat la momentul respectiv TikTok, însă întregul proces de vânzare nu a fost niciodată încheiat.

Totuși, TikTok și WeChat sunt două companii care pot fi considerate „norocoase” în relațiile cu SUA. De asemenea, Xiaomi și DJI au scăpat de restricțiile impuse de fosta administrație SUA. Totuși, Huawei nu pare să beneficieze de un tratament similar. Restricțiile asupra companiei chineze rămân active, cel mai probabil din cauza faptului că în acea situație, problemele sunt mai adânci decât par la prima vedere.

Compania Huawei este acuzată în primul rând că a folosit bani împrumutați de la bănci americane pentru a cumpăra echipamente produse de companii americane pentru a le vinde apoi mai departe către companii din Iran, țară aflată sub embargou.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult