Mr. Goxx hamsterul are mai mult succes pe criptomonede decât investitori de renume

28.09.2021
Mr. Goxx hamsterul are mai mult succes pe criptomonede decât investitori de renume
Foto: Shutterstock

Un hamster, numit Mr. Goxx, a reușit să obțină în acest an o creștere de aproximativ 28% a portofoliului de criptomonede pe care îl „administrează”. Performanța lui din 2021 este mai bună decât cea a indicelui S&P 500 sau a companiei de investiții Berkshire Hathaway.

Animalul are propriul canal pe platforma de streaming Twitch. Acolo, fanii îl pot vedea live pe Mr. Goxx în acțiune.

Hamsterul tranzacționează monede virtuale prin intermediul unei căsuțe, care se numește Goxx Capital.

Foto: Twitch.tv/mr_goxx

„Biroul” are o roată și două tuneluri. După ce hamsterul o abandonează, roata se oprește și selectează una dintre cele 30 de criptomonede disponibile pentru tranzacționare. Dacă apoi Mr. Goxx intră pe tunelul „buy”, aceasta este cumpărată. Dacă merge prin tunelul „sell”, moneda virtuală este vândută.

Ordinele sunt transmise automat pe o platformă de tranzacționare online care folosește bani reali.

Foto: Twitch.tv/mr_goxx

Stăpânul hamsterului este un tânăr de 30 de ani din Germania, care spune că a început acest experiment ca pe un hobby în timpul pandemiei. Bărbatul, care a dorit să rămână anonim, a fost ajutat de un prieten să realizeze sistemul.

Oamenii minează criptomonede în moduri care mai de care mai inedite. O companie canadiană se pregătește să lanseze pe piață Daymak Spiritus, o mașină care generează monede virtuale atunci când este parcată.

Totodată, un inginer a reușit să mineze Bitcoin folosind o consolă Game Boy din anii ’80, care folosește două baterii AA.

Sursa: BBC

CITEȘTE ȘI:

Tânăr, electrocutat mortal de echipamentul pentru minat criptomonede

China declară ilegale toate tranzacțiile Bitcoin și alte criptomonede, inclusiv de pe exchange-uri străine

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult