Povestea puțin știută a WD-40, substanța folosită pentru (aproape) orice

12.08.2020
Povestea puțin știută a WD-40, substanța folosită pentru (aproape) orice
Foto: Profimedia Images

WD-40 este o substanță care poate fi folosită pentru o mulțime de lucruri, de la înlăturarea urmelor de adeziv, a petelor și până la deblocarea șuruburilor ruginite. Potrivit New York Times, 80% din gospodăriile din SUA dețin cel puțin un tub.

Substanța are o poveste foarte interesantă, puțin știută. WD-40 a fost creat în 1953 de către Norman Larsen, angajat al nou formatei Rocket Chemical Company din California, Statele Unite. Substanța a fost gândită pentru a fi folosită în industria aerospațială.

WD vine de la „Water Displacement”, iar 40 de la cele 40 de încercări de perfecționare a formulei.

WD-40, un mare succes comercial

După ce dezvoltarea produsului a fost finalizată, prima companie care l-a folosit în cantități mari a fost Convair, care l-a aplicat pe suprafața exterioară a rachetei Atlas pentru a o proteja de rugină și coroziune. Atlas a fost prima rachetă balistică intercontinentală dezvoltată de SUA.

Racheta Atlas dezvoltată de Convair

După ce angajații au început să „fure” substanța pentru a o folosi acasă, Rocket Chemical Company a început să o vândă publicului larg. Datorită succesului uriaș al produsului, în 1969 firma și-a schimbat numele în WD-40 Company.

Astăzi, compania vinde mai multe variante ale substanței, inclusiv WD-40 BIKE, pentru biciclete și motociclete.

De-a lungul timpului, utilizatorii WD-40 au descoperit peste 2.000 de moduri în care poate fi utilizată substanța.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult