Record istoric pentru Apple: este prima companie din lume evaluată la 3 trilioane de dolari

04.01.2022
Record istoric pentru Apple: este prima companie din lume evaluată la 3 trilioane de dolari

Luni, 3 ianuarie, Apple a devenit pentru scurt timp prima companie din istorie cu o evaluare la bursă de 3 trilioane de dolari. Această performanță confirmă încă o dată încrederea pe care investitorii o au în companie și faptul că lansările din ultimele câteva luni au fost unele de succes, în ciuda faptului că Apple, la fel ca restul industriei, se confruntă cu probleme pe partea de producție, din cauza lipsei materiei prime pentru dezvoltarea de componente.

Apple a depășit valoarea de 3 trilioane de dolari la bursă

Apple a atins valoarea de 3 trilioane de dolari americani în cursul zilei de luni, însă nu aceasta a fost si valoarea la care a rămas compania la închiderea bursei. Cu puțin timp înainte de ora 14:00 în SUA, acțiunile Apple au atins valoarea de 182,86 dolari americani. La închidere, valoarea unei acțiuni scăzuse puțin, la 182,01 dolari americani, însă întreaga zi a reprezentat o creștere de 2,5% pentru companie, față de prețul de pornire de 178,5 dolari de la deschiderea tranzacțiilor de dimineață.

În prezent, valoarea Apple la bursă este de 2,99 trilioane de dolari, iar această valoare va fi cel mai probabil depășită din nou.

apple 3 trillion

În 2021, Apple s-a bucurat de venituri crescute cu 29% de la an la an. Pe lângă vânzările de iPhone 13, care s-au dovedit a fi un succes, o creștere mare a fost înregistrată în domeniul serviciilor, în care Apple investește foarte mult în ultima perioadă. iCloud, Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade, Apple Fitness+ și Apple News+ sunt doar câteva dintre serviciile cu abonament lunar pe care compania le împinge către utilizatori. Acestea au prețuri accesibile, iar în anumite regiuni sunt vândute împreună la un pachet mai avantajos.

Nu doar performanța anului precedent a dus la această creștere a prețului acțiunilor. În 2022, se zvonește că Apple va adăuga în portofoliu o nouă gamă de dispozitive din domeniul realității virtuale, alături de noi modele îmbunătățite de iPhone și MacBook.

Apple a fost prima companie americană care a atins valoarea de 1 trilion de dolari în 2018 și prima care a depășit 2 trilioane în 2020. Compania a reușit astfel să își tripleze valoarea în doar trei ani.

sursa: CNBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult