Hyundai ar putea produce roboți autonomi cu aspect umanoid

10.12.2020
Hyundai ar putea produce roboți autonomi cu aspect umanoid

Vândută de Google pentru a scăpa de suspiciunile pentru legături cu Armata Americană, compania Boston Dynamics este dezvoltatorul unor roboți autonomi extrem de sofisticați, gata de folosit în aplicații dintre cele mai diverse.

Având în vedere natura activității desfășurate, fabricanții de autoturisme au legături strânse cu domeniul roboticii, inovațiile furnizate de companii precum Boston Dynamics contribuind direct la eficientizarea activității de producție din uzine.

Aflat în proprietatea fondului de investiții SoftBank, Boston Dynamics tocmai a trecut cu tot cu „armata” de roboți dotați cu inteligență artificială în curtea celor de la Hyundai, negocierile oprindu-se la suma 921 milioane dolari.

În ciuda notorietății de care Boston Dynamics s-a bucurat în mass-media, activitatea desfășurată a rămas în mare parte neprofitabilă. Doar recent, modelul Spot a fost folosit pentru a ajuta la măsurile anti-COVID-19, operațiunea având mai degrabă scopul de reaprinde interesul publicului, fără intenția unui profit financiar imediat.

roboți autonomi

Putem doar presupune că sud-coreenii de la Hyundai vor folosi tehnologiile Boston Dynamics pentru augmentarea roboților industriali pe care îi producea deja în fabricile proprii, adăugând și mai multă inteligență artificială.

Totodată, este posibil să vedem și noi roboți autonomi cu aspect umanoid, versiuni evoluate ale modelului Atlas dezvoltat de Boston Dynamics. Tehnologia există și se află acum la dispoziția unei companii cu resurse vast superioare fostului proprietar. Cât despre utilitatea unor astfel de roboți umanoizi, lista este una extrem lungă, începând cu „soldați” care să asiste de la sol misiunile cu drone militare, munci grele/periculoase, misiuni de salvare, misiuni de explorare în spațiul cosmic (pe Marte?). Iar dacă cei de la Hyundai nu se aventurează mai departe de business-ul actual cu roboți industrial, în mod cert, altcineva se va găsi să o facă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult