Rolls-Royce și Hyundai colaborează pentru dezvoltarea de taxi-uri zburătoare alimentate de hidrogen

19.07.2022
Rolls-Royce și Hyundai colaborează pentru dezvoltarea de taxi-uri zburătoare alimentate de hidrogen

Rolls-Royce și Hyundai încearcă să se impună în piața emergentă a soluțiilor de transport aerian cu propulsie electrică, investind în tehnologia fuel-cell bazată pe hidrogen.

Dacă în cazul autoturismelor cu propulsie electrică tehnologia Li-ion a reușit să se impună în mod categoric, în sfera aparatelor de zbor părerile sunt împărțite, acumulatorii convenționali fiind prea grei și cu densitate energetică prea mică pentru a putea fi utilizați în aplicații practice.

Colaborarea anunțată cu ocazia expoziției Farnborough Airshow din Marea Britanie are drept scop combinarea experienței Rolls-Royce în domeniul aviației și expertiza Hyundai în domeniul tehnologiei Fuel Cell.

Hyundai a alocat deja 1,4 miliarde de dolari pentru taxiuri zburătoare în Coreea de Sud, fondurile urmând a fi utilizate până în 2025. Toyota și General Motors dezvoltă, de asemenea, tehnologii relevante pentru securizarea unei prezențe cât mai puternice sub noul segment de piață. Honda merge chiar mai departe cu planuri de a construi un avion hibrid eVTOL, extinzând un concept demonstrat deja anul trecut.

Cât despre planurile Rolls-Royce – Hyundai, colaborarea susține ”ambițiile comune de a deschide piața Advanced Air Mobility”, a declarat Rob Watson, președintele Rolls-Royce Electrical, într-un comunicat.

Producătorul auto a dezvăluit, de asemenea, un concept de cabină eVTOL pentru cinci pasageri, concepută pentru uz urban.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult