Samsung amână producția de chipseturi pe 3nm cu cel puțin un an

07.04.2020
Samsung amână producția de chipseturi pe 3nm cu cel puțin un an

La fel ca majoritatea producătorilor smartphone, Samsung resimte din plin impactul economic al restricțiilor de carantină impuse pentru a limita propagarea pandemiei de coronavirus, compania sud-coreeană fiind deja nevoită să facă ajustări pe termen lung ale prognozelor de venituri și planurile de viitor.

COVID-19 a obligat deja Samsung să-și închidă mai toate magazinele fizice, dar și fabricile responsabile cu producția smartphone și alte dispozitive electronice.

Anticipând cerere tot mai redusă la nivelul industriei, Samsung a decis să-și ajusteze în consecință ambițiile de viitor, amânând începerea producției de masă pentru microprocesoare cu tehnologie de fabricație pe 3nm până cel mai devreme anul 2022. Asta se traduce într-o încetinire a aportului de inovație la nivelul întregii industrie, producătorii smartphone trebuind să lucreze mai mult timp cu tehnologiile deja existente.

Samsung plănuia inițial să demareze producția de serie pentru chip-uri pe 3nm până în anul 2021, punând presiune pe rivalul TSMC. Lipsa forței de muncă și întârzierile pe lanțul de aprovizionare fac însă imposibilă instalarea echipamentelor necesare și parcurgerea tuturor etapelor de testare și optimizare în timp util. Vestea bună, pentru Samsung, este că și taiwanezii de la TSMC probabil că se confruntă cu aceleași obstacole, amânarea confirmată de Samsung dezamorsând astfel o cursă fără prea mulți sorți de izbândă la momentul actual.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult