Samsung și Hynix nu vor mai putea livra cipuri către Huawei. America ar putea pune și SMIC pe Entity List

09.09.2020
Samsung și Hynix nu vor mai putea livra cipuri către Huawei. America ar putea pune și SMIC pe Entity List

Nu numai TSMC va opri livrările de cipuri către Huawei începând de săptămâna viitoare. Compania Samsung, la rândul său un producător important de microprocesoare pe piața internațională, va fi obligată de decizia autorităților americane să taie legăturile cu Huawei, alături de producătorul de memorii SK Hynix, la rândul său unul dintre cei mai mari din lume. În consecință, Huawei nu va mai putea cumpăra memorie RAM și flash de la Hynix și nu va mai putea apela la fabricile Samsung pentru producția de procesoare.

Companiile coreene Samsung și Hynix folosesc tehnologii americane pentru a livra cipuri către Huawei

Se pare că atât Samsung, cât și Hynix produc cipuri și memorii folosind metode și tehnologii dezvoltate în Statele Unite ale Americii, cel puțin parțial. Astfel, SUA are puterea de a limita accesul companiilor care sunt sub embargou inclusiv la serviciile altor companii, care nu sunt de origine americană și care nu operează obligatoriu pe teritoriul statelor americane. Problema este însă că aceste decizii nu afectează doar Huawei, care este ținta clară a acestor decizii, ci și companiile care își pierd astfel un client important.

Samsung și SK Hynix au de pierdut mulți bani din cauza acestei decizii. Dacă restricțiile vor fi extinse la toate companiile chineze și nu doar la Huawei, Hynix ar putea pierde aproape jumătate din venituri, întrucât 40% din afacerile sale din prima jumătate a anului 2020 au fost încasate din exporturi către China.

SMIC, producătorul chinez de procesoare, ar putea fi introdus de asemenea pe Entity List

Singura opțiune pentru Huawei după pierderea parteneriatelor cu TSMC și Samsung pentru producția de cipuri ar fi SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation), un producător chinez de microprocesoare, dar care este în urmă cu câteva generații față de restul industriei. Autoritățile americane au însă în plan să blocheze și capabilitatea SMIC de a mai produce procesoare, putând adăuga și această companie pe Entity List. Această decizie ar opri SMIC să poată procura echipamente noi de la companii americane, fără de care producția de cipuri nu ar putea fi posibilă.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult