Șeful operațiunilor bancare ale Revolut a plecat după doar un an în companie

29.07.2020
Șeful operațiunilor bancare ale Revolut a plecat după doar un an în companie

Richard Davies, managerul responsabil cu extinderea Revolut, a anunțat că pleacă din startup-ul fintech la doar un an după ce a preluat funcția.

Un veteran al industriei bancare, care a lucrat pentru giganții HSBC, TSB și Barclays, Davies va prelua conducerea Allica Bank, o instituție specializată în credite pentru companii.

Bancherul părăsește Revolut, unde a ocupat pozițiile de director operațional și șef al operațiunilor bancare, în termeni amiabili. „A fost o decizie dificilă… și nu aș fi vrut să fac tranziția dacă nu am fi făcut (n.e.- la Revolut) un progres masiv”, a scris el pe LinkedIn.

Richard Davies a adăugat că va continua să consilieze startup-ul londonez.

Pleacă după ce Revolut a atras o nouă rundă de investiții

Davies și-a anunțat plecarea din Revolut la scurt timp după ce startup-ul a atras o nouă rundă de investiții în valoare de 80 de milioane de dolari. Compania, care oferă servicii și pe piața din România, a ajuns la o valoare de piață de 5,5 miliarde de dolari.

Din firmă au plecat mai mulți manageri în ultima vreme. Startup-ul a fost lansat în 2015 și oferă acum o gamă largă de servicii, pe lângă cele bancare, printre care investiții în acțiuni, metale prețioase și monede virtuale.

Allica Bank este o instituție nouă care a obținut licență bancară în Marea Britanie. Prin comparație, Revolut deține licență bancară în Lituania.

La Allica, Davies îl înlocuiește pe Mark Stephens, care se retrage după 40 de ani de activitate.

Sursa: The Telegraph

Urmărește Go4IT.ro pe Google News