Startup-ul Robinhood este anchetat de SEC pentru fraudă

03.09.2020
Startup-ul Robinhood este anchetat de SEC pentru fraudă
Baiju Bhatt și Vlad Tenev (Foto: Twitter/Baiju Bhatt)

Dezvoltatorul aplicației Robinhood, care le permite utilizatorilor de dispozitive mobile să facă tranzacții gratuite pe piața de capital, este anchetat pentru fraudă de către U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

Potrivit unor surse ale publicației Wall Street Journal, Robinhood nu și-a informat clienții în legătură cu faptul că ordinele plasate de ei prin intermediul aplicației sunt vândute unor firme care fac tranzacții de mare viteză pe piețele financiare, printre care „rechinii” de pe Wall-Street Citadel Securities și Two Sigma Securities. Practica nu este ilegală, dar este controversată deoarece este puțin transparentă.

Investigația SEC este într-un stadiu avansat, potrivit sursei citate. În final, Robinhood ar putea să plătească o amendă de 10 milioane de dolari.

Robinhood, venituri mult peste așteptări în cel de-al doilea trimestru al anului

Startup-ul din Menlo Park, California, fondat de Vlad Tenev și Baiju Bhatt, a înregistrat vânzări de 180 de milioane de dolari în cel de-al doilea trimestru al acestui an, deși oferă tranzacționare gratuită. Veniturile s-au dublat comparativ cu perioad asimilară din 2019.

Citește și: Un miliardar critică dur investițiile prin intermediul Revolut și Robinhood: Se va sfârși în lacrimi

Aplicația are peste 13 milioane de conturi active, iar comunitatea are în administrare active în valoare de câteva zeci de miliarde de dolari.

Robinhood a mai fost recent în mijlocul unui scandal după ce un investitor s-a sinucis. Tânărul, în vârstă de doar 20 de ani, a crezut că a înregistrat pierderi de 730.000 de dolari după ce a investit în opțiuni prin intermediul aplicației.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult