Surse: Visul american al Huawei, spulberat. Autorităţile din SUA se opun încercărilor companiei de a încheia parteneriate cu operatorii telecom

09.01.2018
Surse: Visul american al Huawei, spulberat. Autorităţile din SUA se opun încercărilor companiei de a încheia parteneriate cu operatorii telecom

UPDATE: Huawei a confirmat faptul că smartphone-urile sale nu vor fi vândute prin intermediul operatorilor telecom americani. 


Huawei urma să anunţe, la CES 2018, un parteneriat cu operatorul american AT&T pentru a vinde smartphone-uri prin intermediul acestuia pe piaţa din SUA. Totuşi, potrivit unor informaţii, compania telecom a renunţat la aceste planuri, în urma unor presupuse „presiuni politice”.

Huawei a mai avut probleme şi în trecut cu autorităţile americane, care au acuzat compania de legături strânse cu Partidul Comunist şi serviciile de informaţii din China. Huawei, care este jucătorul numărul trei pe piaţa globală de smartphone-uri, a negat aceste acuzaţii.

Potrivit unor informaţii publicate de The Information, comisiile din Senatul şi Camera Reprezentanţilor au trimis o scrisoare arbitrului pieţei telecom, FCC, în care şi-au arătat îngrijorarea legată de acest parteneriat.

Primul smartphone Huawei care urma să fie distribuit oficial prin intermediul AT&T era phablet-ul Mate 10 Pro. Un astfel de parteneriat ar fi ajutat compania să depăşească rivala Apple, numărul doi mondial, un obiectiv important pentru gigantul din China. Huawei va putea vinde, în continuare, smartphone-uri deblocate în SUA, prin intermediul lanţurilor de retail.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult