Taiwan interzice două servicii de streaming video din China

20.08.2020
Taiwan interzice două servicii de streaming video din China
Foto: Profimedia Images

Taiwan a anunțat că interzice serviciile de streaming chineze Tencent Video și iQiyi.

Comisia pentru Comunicații a stabilit noi reguli, puse în dezbatere publică timp de 14 zile, prin care le este interzis indivizilor și companiilor din Taiwan să ofere servicii platformelor de streaming din China.

Taiwan are la conducere un guvern democratic, dar China nu îi recunoaște independența și consideră că insula este o parte din teritoriul său. Din acest motiv, țara este recunoscută de doar 20 de state. România nu se află printre acestea.

Decizia autorităților din Taipei este cea mai recentă dintr-o serie de măsuri luate în lume împotriva companiilor chineze. Huawei a fost supusă la noi restricții în SUA, iar Tik Tok a fost interzisă în India, alături de alte câteva zeci de aplicații chineze.

Companiile din China au probleme în multe țări

Serviciul de streaming video iQiyi are, de asemenea, probleme în America. Compania, numită și „Netflix din China”, este anchetată de US Securities and Exchange Commission (SEC) pentru fraudă. Mai precis, iQiyi este suspectată că a „umflat” anumite cifre, inclusiv numărul de utilizatori și veniturile.

Decizia Taiwanului nu va afecta semnificativ cele două servicii chineze. Pe insulă trăiesc 24 de milioane de oameni.

Tencent Video a anunțat că are 114 milioane de abonați, iar iQiyi a susținut că are 105 milioane de utilizatori. Majoritatea clienților sunt în China.

Un alt serviciu Tencent care are probleme este WeChat. Președintele american Donald Trump a anunțat că interzice aplicațiile TikTok și WeChat peste 90 de zile dacă operațiunile lor din SUA nu sunt vândute unor companii americane. Cele două entități sunt acuzate că spionează cetățenii americani pentru guvernul comunist de la Beijing.

Mai mult, Congresul SUA dezbate o lege prin care ar putea să fie delistate unele companii chineze de pe bursele americane.

Sursa: CNN

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult