Conflictul Elon Musk vs Bill Gates continuă. Șeful Tesla crede că „părintele” Microsoft a suferit pierderi mari

13.02.2021
Conflictul Elon Musk vs Bill Gates continuă. Șeful Tesla crede că „părintele” Microsoft a suferit pierderi mari
Foto: captură de ecran

Elon Musk crede că Bill Gates a pariat la un moment dat pe scăderea valorii acțiunilor Tesla și că este posibil să fi pierdut o sumă mare de bani. TSLA este unul dintre titlurile vizate frecvent de short selleri.

Un short seller împrumută acțiuni pe care apoi le vinde imediat. Dacă titlurile scad, short-sellerul înregistrează profit, deoarece returnează titluri mai ieftine la data agreată. În caz contrar, pierde bani.

Cei care pariază împotriva Tesla cred că aceasta este o companie supraevaluată. Un titlu TSLA valorează 816,12 dolari, iar constructorul auto are o capitalizare de 783,36 miliarde de dolari.

„Am auzit la un moment dat că a avut o poziție short mare (n.e.- pe Tesla)”, a declarat Musk, făcând referire la Gates, în podcastul găzduit de Joe Rogan. Antreprenorul a adăugat apoi că cei de la care a auzit asta i-au mai spus și că Gates a pierdut o sumă mare de bani în acest pariu.

Citește și: Wall Street: De ce simt utilizatorii Robinhood că au fost trădați și ce ar putea urma pentru startup-ul devenit „Șeriful din Nottingham”

În total, short sellerii care au vizat Tesla au pierdut 38 de miliarde de dolari în 2020.

Elon Musk vs Bill Gates, un conflict mai vechi

Co-fondatorul Microsoft l-a criticat anul trecut pe șeful Tesla, într-un interviu acordat CNBC, pentru comentariile pe care le-a făcut despre pandemie. Bill Gates i-a sugerat lui Musk să se rezume la lucrurile pe care le cunoaște, mașini și rachete: „El nu este implicat în domeniul vaccinurilor. El face o mașină electrică grozavă. Și rachetele lui funcționează bine. Așa că are voie să vorbească despre aceste lucruri. Sper că nu confundă zonele în care nu este implicat prea mult.”

Conflictul dintre cei doi miliardari s-a agravat apoi după ce co-fondatorul Microsoft a criticat camioanele electrice. Elon Musk a declarat atunci că Bill Gates „nu are habar” despre ce vorbește. Cofondatorul Microsoft a scris că vehiculele comerciale de cursă lungă pe baterii, precum Tesla Semi, nu sunt „o soluție practică”, nici dacă prețurile lor scad semnificativ. Asta deoarece bateriile sunt mari și grele. Cu cât vrei să parcurgi distanțe mai mari și să cari mai multă marfă, cu atât ai nevoie de mai multe baterii, iar greutatea vehiculului crește.

Totodată, Musk a fost deranjat de faptul că Gates a preferat să cumpere un bolid electric Porsche Taycan și nu un automobil Tesla Model S.

Sursa: Electrek

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult