Trump vs Biden: Diferențele dintre cei doi în ceea ce privește afacerile care țin de tehnologie

30.09.2020
Trump vs Biden: Diferențele dintre cei doi în ceea ce privește afacerile care țin de tehnologie
Foto: Profimedia Images

Președintele american Donald Trump și contracandidatul lui democrat Joe Biden au viziuni diferite în ceea ce privește afacerile și problemele din tehnologie, potrivit unui studiu realizat de organizația Information Technology & Innovation Foundation (ITIF).

Trump susține reducerea barierelor guvernamentale din fața tehnologiei și inovației, prin reducerea taxelor și eliminarea regulilor care limitează inovația, potrivit sursei citate. În timpul mandatului președintelui republican, cheltuielile federale cu tehnologia au crescut, dar administrația Trump a redus cheltuielile cu cercetarea și dezvoltarea.

De cealaltă parte, Biden susține creșterea semnificativă a investițiilor în cercetare și dezvoltare, dar și în producția avansată de tehnologie.

Ambii candidați susțin investițiile în internetul de mare viteză în zonele rurale, dar Biden vrea accelerarea acestui proces.

Marile companii de tehnologie nu răsuflă ușurate dacă Trump câștigă

În ceea ce privește taxele aplicate corporațiilor, Biden susține creșterea acestora și vrea reguli mai stricte pentru protejarea confidențialități utilizatorilor de servicii online, dar și legi antitrust mai puternice, mai ales pentru giganții care oferă servicii pe internet. Trump, în schimb, vrea reguli mai puține și mai puțin stricte. Totuși, marile companii de tehnologie nu vor sta liniștite, nici măcar dacă Trump câștigă un nou mandat. Departamentul Justiției din SUA se pregătește să deschidă un proces antitrust împotriva Google. Alte trei companii uriașe – Apple, Amazon și Facebook – sunt, de asemenea, anchetate.

Un alt element important care îi diferențiază pe cei doi este protecția mediului. Dacă Trump a redus investițiile în energia verde, curată, Biden a făcut din acest subiect un punct central al campaniei electorale. El propune „creșterea masivă” a fondurilor de cercetare și dezvoltare în energie curată.

În ceea ce privește atitudinea față de China, țară cu care SUA se află într-un război comercial, ambii candidați cred că aceasta trebuie să fie una dură.

Sursa: ITIF

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult