O țară a transformat o mare parte din berea expirată în pandemie în energie eco

13.08.2020
O țară a transformat o mare parte din berea expirată în pandemie în energie eco
Foto: Pixabay

O parte din berea expirată în Australia în timpul pandemiei a fost transformată în energie eco. În statul din Oceania, barurile și restaurantele au fost închise în martie, iar cantități foarte mari de bere au expirat.

Din fericire, băutura nu a fost aruncată. Glenelg Wastewater Treatment Plant (GWTP) din Adelaide a transformat în ultimele luni milioane de litri de bere în energie eco pentru procesul de tratament al apei, transmite CNN.

Citește și: Un robot care servește bere într-un bar a devenit o atracție locală

Stația folosește resturi organice colectate din regiune pentru a produce biogaz, care ulterior este transformat în electricitate. În mod normal, GWTP își acoperă în acest fel 80% din necesarul de energie electrică. În ultima vreme, datorită berii expirate, procentul a depășit 100%.

Berea expirată se transformă în bere nouă

În fiecare săptămână au ajuns la stație 150.000 de litri de bere. În luna mai au fost generați, în cadrul stației, 355.000 de metri cubi de caz, iar în iunie producția a fost de 320.000 de metri cubi. Cantitatea ar fi suficientă pentru nevoile a 1.200 de locuințe, spune Lisa Hannant, manager la GWTP.

Citește și: Apple și-a propus să nu mai contribuie la poluarea atmosferei până în 2030

Industria berii a fost lovită puternic de pandemie în Australia, la fel ca și în alte țări. În mai, Lion Beer Australia, unul dintre cei mai mari producători din țară, a anunțat că trebuie să renunțe la 4,5 milioane de litri de bere expirată. Aceasta a fost folosită în stațiile care produc biogaz ale fabricilor companiei.

Astfel, berea expirată a ajuns, în final, să ajute la producerea de bere nouă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult