Trump vs Biden: Elon Musk, șeful Tesla, a sugerat cu cine ar putea vota

30.09.2020
Trump vs Biden: Elon Musk, șeful Tesla, a sugerat cu cine ar putea vota
Foto: Profimedia Images

Miliardarul Elon Musk, șeful companiilor Tesla și SpaceX, a lăsat să se înțeleagă că ar putea vota cu Donald Trump.

Antreprenorul a răspuns la o întrebare pusă de jurnalista Kara Swisher de la The New York Times. El a explicat că din punct de vedere social este „foarte liberal”, iar din punct de vedere economic susține o doctrină „de centru dreapta”, „poate de centru”, nu știe sigur. „Evident, nu sunt un comunist”, a adăugat el.

Kara Swisher: „Îți place (n.e.- Trump)? Votezi cu el?”

Elon Musk: „Oh… Eu, vreau să zic, voi… ca să fiu total sincer, nu voi… Vreau să zic, cred… hai să vedem cum decurg dezbaterile”.

Trump vs Biden: Diferențele dintre cei doi în ceea ce privește afacerile care țin de tehnologie

Apoi, Musk a adăugat că Trump a susținut Tesla și mașinile electrice cât de mult a putut, ținând cont de faptul că actualul președinte american este susținut puternic de companiile petroliere și cele care extrag gaz. „Industria mașinilor electrice este mică”, a explicat șeful Tesla.

Elon Musk și Donald Trump nu au fost mereu apropiați

Preferințele politice recente ale lui Musk sunt ciudate, ținând cont de faptul că el este omul care a dat startul revoluției mașinilor electrice, mult mai puțin poluante decât cele cu motoare cu ardere internă. Trump nu crede în schimbările climatice, iar în mandatul lui SUA a ieșit din Acordul de la Paris. Din acest motiv, Musk a părăsit poziția de consilier al lui Trump în 2017.

Cei doi s-au apropiat din nou în ultima vreme. Ambii au susținut redeschiderea economiei în timpul pandemiei, chiar dacă în SUA sute de mii de oameni au murit din cauza COVID-19.

În campania prezidențială din 2016, Musk a declarat că Trump „nu este probabil persoana potrivită” pentru a conduce țara. În cursa pentru Casa Albă din 2020, antreprenorul i-a susținut pe Andrew Yang și Kanye West.

Totuși, Musk crede că alegerile din SUA vor fi câștigate, cel mai probabil, de către Joe Biden, dacă acesta se descurcă bine în dezbaterile televizate.

Sursa: Business Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult