Un gigant IT cu o vechime de 109 ani se va separa în două companii

09.10.2020
Un gigant IT cu o vechime de 109 ani se va separa în două companii
Foto: Go4it.ro

Una dintre cele mai vechi companii de tehnologie din lume, gigantul IT International Business Machines Corp (IBM), se va separa în două părți în 2021.

IBM, cu o vechime de 109 ani, va separa partea de cloud computing și tehnologii AI, care înregistrează o creștere accelerată, de afacerile sale tradiționale, potrivit Reuters.

Compania a anunțat că va lista pe bursă divizia, care oferă servicii de infrastructură IT pentru 4.600 de clienți din 115 țări. Numele noii entități nu a fost anunțat.

Firma va avea 90.000 de angajați, iar structura ei va fi prezentată peste câteva luni.

IBM are peste 352.000 de angajați, iar separarea va costa aproximativ 5 miliarde de dolari.

Investitorii au primit bine anunțul făcut de CEO-ul IBM, Arvind Krishna, iar prețul unei acțiuni a crescut cu 5,98% în ședința de tranzacționare de ieri. Krishna este cel care a orchestrat achiziția Red Hat de anul trecut, în valoare de 34 de miliarde de dolari.

Compania crede că soluțiile bazate pe inteligență artificială și cloud vor reprezenta mai mult de jumătate din veniturile sale în viitorul apropiat.

IBM a anunțat că așteaptă, în cel de-al treilea trimestru al acestui an, venituri de 17,6 miliarde de dolari, în linie cu estimările analiștilor.

CITEȘTE ȘI:

Testele de sarcină digitale au hardware aproape la fel de puternic ca primul IBM PC

IBM a dezvoltat un computer de dimensiunea unui bob de orez

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult