Xiaomi și Oppo ar putea cumpăra în curând procesoare Exynos de la Samsung

04.11.2020
Xiaomi și Oppo ar putea cumpăra în curând procesoare Exynos de la Samsung

Samsung ar putea deveni un jucător mult mai important pe piața de chipset-uri în 2021, dacă cele mai noi informații publicate de presa sud coreeană se dovedesc a fi adevărate. Conform Business Korea, care citează surse din industrie, liderul pieței de smartphone-uri dorește să concureze mai agresiv cu alți producători de componente precum Qualcomm și MediaTek. Se pare că are deja în vizor parteneriate cu Xiaomi și Oppo pentru anul viitor.

Samsung ar putea vinde procesoare Exynos către concurenții din piață

Anterior, Samsung oferea din când în când chipset-urile sale Exynos către parteneri din China, însă în cantități limitate. Mai vedeam pe piață câte un model Vivo, sau câte un Meizu echipat cu procesor de la Samsung, sau chiar modele de la Lenovo sau Motorola. Acestea erau însă parteneriate punctuale, pentru câte unul sau două telefoane pe an. Conform noilor informații, Samsung se pregătește de o dezvoltare mai agresivă în această direcție.

Deja Exynos 1080, primul său procesor pe 5nm, ar putea fi semnificativ mai puternic decât ceea ce găsim momentan pe piață, în timp ce țintește către dispozitive mid-range. Se pare că planul este ca astfel de modele, care nu sunt destinate smartphone-urilor high-end, să fie vândute și către alți producători. Cel mai probabil, Vivo va rămâne un partener pentru Samsung, însă Xiaomi și Oppo ar putea fi următoarele companii care cumpără procesoare Exynos.

Samsung este deja cel de-al patrulea producător de procesoare de pe piața de smartphone-uri, în timp ce produce în principal doar pentru modelele sale. Această mișcare ar putea să ducă la creșterea afacerilor pe acest segment, putând urca pe locul al treilea în clasamentul mondial.

Compania pare să pregătească în prezent lansarea unui nou smartphone din gama Note20, care ar trebui să ofere o alternativă mai ieftină la cele două modele din prezent. Nu este clar dacă acest model va folosi un chipset Exynos, sau dacă va fi bazat pe o platformă hardware Snapdragon.

sursa: Business Korea

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult