„XX”, „????”: Modul bizar în care o angajată din IT a interpretat un e-mail primit de la șeful ei

19.05.2023
„XX”, „????”: Modul bizar în care o angajată din IT a interpretat un e-mail primit de la șeful ei
Foto: Envato Elements

O angajată a unei firme de IT din Marea Britanie și-a dat în judecată șeful, pe care l-a acuzat de hărțuire sexuală și discriminare. Bărbatul a inserat „XX” într-un e-mail, în părțile pentru care ar fi dorit mai multe informații de la subalterna lui. Angajata a crezut că acestea sunt „săruturi”.

Karina Gasparova, project manager, a susținut și că șeful ei, Aleksander Goulandris, a redenumit un fișier AJG. Ea a crezut că asta înseamnă „A Jumbo Genital”, mai precis că superiorul ei își laudă „bărbăția”. Mai mult, angajata a interpretat mai multe semne de întrebare introduse de șeful ei în e-mail („????”) astfel: „Când vom întreține relații sexuale?”

Femeia a decis să cheme în instanță firma pentru care lucra, essDOCS, și pe șeful ei. Startup-ul activează în domeniul documentelor digitale pentru comerț.

Mai mult, angajata a susținut că în 2019 Goulandris i-a atins piciorul cu piciorul lui pe sub masă și că apoi s-a uitat la ea insistent.

Citește și: Elon Musk, acuzat de hărțuire sexuală: I-ar fi oferit un cal unei stewardese în schimbul unui masaj erotic

Un tribunal a respins acuzațiile. Potrivit unui judecător, Gasparova are o „percepție distorsionată a evenimentelor de zi cu zi” de la locul de muncă.

Reprezentanții firmei au spus că femeia a încercat să atragă susținerea unor colege, pe care le-a întrebat dacă Goulandris le-a hărțuit vreodată sexual. Nu a reușit să convingă pe nimeni să i se alăture.

Însă toate acuzațiile ei au fost respinse de tribunal, iar Gasparova a fost nevoită să își dea demisia. Mai mult, ea trebuie să îi plătească firmei essDOCS despăgubiri în valoare de 10.000 de dolari.

Sursa: Fortune

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult