Camere compacte Fujifilm – oferta de vară

22.07.2009
Camere compacte Fujifilm – oferta de vară

În plină vară, Fujifilm îşi lansează noua generaţie de camere foto compacte. Cele 6 modele variază de la camere entry level ce costă mai puţin de 100 $ până la un aparat DSLR-like cu 14,3x zoom optic. Vom începe cu Fujifilm FinePix F70EXR. Producătorul japonez continuă lupta împotriva curentului începută cu F200EXR oferind de data aceasta un senzor de EXMOR de 10 MP. Obiectivul cu zoom optic 10x necesită stabilizare optică, iar camera include un sistem bazat pe deplasarea senzorului.

Fujifilm F70EXR

Pentru că o cameră compactă nu poate obţine imagini cu adâncime de câmp mică, Fujifilm a introdus Pro Focus Mode. Aparatul va realiza 2-3 cadre în rafală, cu puncte de focus diferite, pe care le va combina ulterior prin procesare. O altă funcţie importantă este cea Pro Low-light Mode. Imaginile capturate la valori ISO mari au de obicei mult zgomot. Aparatul va face patru poze în rafală pe care le va suprapune, eliminând o bună parte din zgomot. Acest două moduri ar putea să fie foarte eficiente, însă un trepied este foarte indicat. Fujifilm F70EXR va costa aproximativ 280 $ în august.

Fujifilm S200EXR

Fujifilm S200EXR este un aparat de dimensuni mari similare cu ale unui DSLR. Aşa cum se poate deduce din numele său, el a fost dotat tot cu un senzor EXMOR, de data aceasta de 12 MP. Obiectivul stabilizat dispune de un zoom optic de 14,3x, acţionat manual. La fel ca şi modelul prezentat mai sus, S200EXR va dispune de modurile Pro Focus şi Pro Low-light.Cu o autonomie mare a bateriei şi un ecran de 2.7”, aparatul va atrage fotografi mai pretenţioşi, dispuşi să scoată din buzunar 600 $.

Fujifilm Z37

Pentru cumpărătorii interesaţi mai mult de aspectul camerei decât de performanţele ei, Fujifilm a pregătit modelul Z37. Disponibil în trei culori foarte aprinse şi cu o grosime de doar 19 mm, aparatul dispune de un senzor de 10 MP. Pe spatele său se găseşte un ecran de 2.7”, iar obiectivul intern permite un zoom optic 3x. Preţul lui Fujifilm Z37 va fi 150 $.

Fujifilm J38

Pentru cei cu bugetul limitat, Fujifilm oferă modelul J38, cu o grosime de doar 2 cm. Printre dotările sale se numără senzorul de 12 MP, obiectivul cu zoom optic 3x şi ecranul de 2.7”. Preţul lui J38 va fi de 130 $. Se pare că sunt unii consumatori pentru care şi această sumă este destul de mare, iar Fujifilm merge şi mai jos cu preţul, oferind două modele entry level cu minimul de dotări. A170 şi A220 diferă doar prin senzorul încorporat, prima având 10 MP, iar a doua 12 MP. În rest, obiectivul şi ecranul au aceleaşi specificaţii precul J38. Ele vor costa 90 $ şi respectiv 100 $.

Fujifilm A200

Urmărește Go4IT.ro pe Google News