Canon consemnează sfârşitul unei ere a fotografiei, anunţând scoaterea completă de la vânzare a camerelor foto cu film

31.05.2018
Canon consemnează sfârşitul unei ere a fotografiei, anunţând scoaterea completă de la vânzare a camerelor foto cu film

Canon a încetat să mai fabrice aparate foto non-digitale încă de acum 8 ani, însă a continuat să vândă aceste produse pasionaţilor de fotografie până la epuizarea stocurilor rămase în depozite.

Reprezentant al unei „specii” pe cale de dispariţie, Canon EOS-1V a fost ultimul aparat SLR cu film fotografic din oferta Canon, scoaterea sa de la vânzare marcând finalul unei ere care a pornit în anul 1934, odată cu lansarea primului aparat foto Canon, numit la acea vreme Kwanon.

Posibilitatea de a cumpăra aparate foto  din vechea generaţie, absolut noi şi direct de la producător, a lăsat pentru o vreme un sâmbure de optimism în inima fanilor, care poate sperau la o nouă serie de aparate foto cu design retro. Din păcate, aceştia vor trebui să se mulţumească doar cu asistenţa tehnică asigurată pentru repararea dispozitivelor pe care le deţin deja, promisă de Canon până în preajma anului 2025.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult