Cele mai rapide carduri SDHC sunt semnate Toshiba

16.03.2012
Cele mai rapide carduri SDHC sunt semnate Toshiba

Cine are nevoie de un stick USB 3.0, când un card SDHC suportă viteze de până la 90 MB/s? Ce-i drept, este un card SDHC şi un utilizator nu se va putea bucura de performanţele sale fără un card reader special. Noua serie de carduri ultra-rapide Toshiba Exceria se adresează aplicaţiilor profesionale şi va fi disponibilă pe piaţă în această vară. Ea este formată din trei familii de carduri, cu performanţe diferite.

Toshiba Exceria SDHC şi SDXC

Cele mai rapide carduri SDHC de pe piaţă sunt, conform ultimelor stiri de la Toshiba, modelele Exceria Type 1. Cu capacităţi de 8 GB, 16 GB şi 32 GB, ele oferă 95 MB/s la citire şi 90 MB/s la scriere. Ele vor fi apreciate de cei care filmează şi fotografiază cu aparate profesionale. Pentru a beneficia de aceste viteze şi pe PC, este necesar un card reader cu un controller USB 3.0 foarte bun.

Un nivel de performanţă mai scăzut oferă cardurile SDXC Toshiba Exceria Type 2. Vitezele de citire şi scriere sunt de 95 MB/s şi respectiv 60 MB/s. Cardurile vin cu capacităţi de 16 GB, 32 GB şi 64 GB. Familia de carduri SDHC Exceria Type HD include modele cu 8 GB, 16 GB şi 32 GB. Performanţele acestora sunt de 90 MB/s la citire şi 30 MB/s la scriere. Nu ştim dacă aceste carduri vor ajunge şi pe meleagurile noastre, însă preţurile vor fi cu siguranţă foarte mari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News