Leica a lansat o alternativă „accesibilă” la camerele foto instant

16.09.2016
Leica a lansat o alternativă „accesibilă” la camerele foto instant

Leica este un nume sinonim cu aparate şi accesorii foto premium, de obicei la preţuri inaccesibile utilizatorilor de rând. În ultima vreme însă, compania germană a realizat diverse parteneriate cu branduri orientate către consumatori, pentru a lansa produse ceva mai accesibile. Un astfel de dispozitiv este şi noul aparat foto Sofort, o cameră instant realizată în parteneriat cu Fujifilm, care doreşte să fie noul Polaroid.

Modelul Leica Sofort pare să fie o cameră pentru cei pasionaţi de fotografie instantă, însă doresc să aibă la îndemână tehnologie puţin mai avansată decât vechile camere Polaroid. Sofort foloseşte un senzor digital şi un obiectiv cu focalizare automată, alături de o serie de moduri de utilizare, des întâlnite pe smartphone-urile şi camerele foto entry-level ale momentului. Cu toate acestea, selfie-urile par a fi funcţia principală, întrucât camera vine echipată şi cu o oglindă care să asigure încadrare corectă. Imaginile sunt printate instantaneu pe hârtie Fujifilm Instax.

În partea de sus, Leica a integrat un ocular de tip rangefinder, iar pe partea din spate pot fi găsite butoanele de control. Există un buton on/off, un buton care modifică modul de fotografiere (auto, party, people, sport, action, macro şi self-portrait), un buton pentru activarea şi dezactivarea blitz-ului, cât şi butoane pentru declanşare întârziată şi pentru setarea balansului de alb.

Leica Sofort costă 300 de dolari în Statele Unite ale Americii şi se livrează în culorile alb, portocaliu şi verde.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult