Leica lansează C-Lux, o cameră compactă (mai) ieftină

18.06.2018
Leica lansează C-Lux, o cameră compactă (mai) ieftină

Până de curând, brandul Leica era asociat cu produse exclusiviste, inaccesibile utilizatorilor de rând, însă acest lucru s-a schimbat odată cu parteneriatul companiei cu Huawei, care a pus o cameră Leica în buzunarul oricărui utilziator de smartphone din gama P. Acum, Leica merge mai departe şi s-a aliat cu Panasonic pentru realizarea camerei C-Lux, care beneficiază de un corp compact şi un obiectiv cu distanţă focală mare, la un preţ necaracteristic de mic.

Camera C-Lux de la Leica nu pare să fie decât un rebranding pentru modelul Lumix ZS200 de la Panasonic, cu un aspect exterior mai elegant şi opţiuni de culoare exclusiviste. Avem de a face cu două variante, un auriu deschis şi un albastru închis (Light Gold şi Midnight Blue), decorate cu iconicul punct roşu caracteristic aparatelor foto Leica. Faţă de preţul original al modelului Panasonic, de 800 de dolari americani, varianta C-Lux de 1.050 de dolari este mai scumpă, însă cu mult sub preţul unei camere Leica din gama rangefinder.

Din fericire, performanţa C-Lux nu va dezamăgi, întrucât Lumix ZS200 era deja un model foarte performant. Acesta este echipat cu un obiectiv 24-360mm f/3.3-6.4 care asigură un zoom optic de 15X, senzor cu diagonală de 1” de 20 megapixeli şi un sistem de focalizare cu 49 de puncte. Camera poate realiza 10 cadre pe secundă, poate filma în rezoluţie 4K cu un bitrate de 100 Mbps (limită de 15 minute) şi beneficiază de un vizor digital cu rezoluţie de 2,33 megapixeli. De asemenea, camera beneficiază de conectivitate Bluetooth şi Wi-Fi.

Cel mai probabil, acest model este dedicat celor care vor o cameră foto performantă care să şi iasă puţin în evidenţă, sau utilizatorilor de modele Leica mai scumpe care îşi doresc o cameră foto compactă de calitate, realizată la standardele companiei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult