OPPO anunţă prima cameră foto cu funcţie de stabilizare optică integrată în senzorul de imagine

25.02.2016

OPPO, un producător OEM cunoscut mai ales în pieţele asiatice, anunţă un nou tip de cameră foto prevăzută cu funcţie de stabilizare optică (OIS), mult mai compactă decât cele regăsite în actuala generaţie de dispozitive mobile.

Noul SmartSensor integrează o versiune ultra-miniaturizată a sistemului de amortizare a vibraţiilor, acţionând la nivelul pastilei de siliciu ce găzduieşte senzorul de imagine.

Mult mai eficient decât metodele tradiţionale, sistemul micro-mecanic integrat cu senzorul optic reuşeşte amortizarea vibraţiilor pe 3 axe folosind doar o fracţiune din necesarul de energie pentru un sistem OIS implementat la nivelul lentilelor.

Nu tocmai nou, sistemul MEMS OIS a mai fost folosit pentru stabilizarea imaginii la unele modele de camere foto, însă niciodată într-un smartphone.

În afară de reducerea consumului de energie, noul sistem de stabilizare a imaginii MEMS OIS  îmbunătăţeşte semnificativ şi viteza de reacţie, compensarea vibraţiilor externe intrând în efect cu o întârziere de aproximativ 15 ms, faţă de 50 ms la sistemele tradiţionale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult