Panasonic prezintă LUMIX DC-TZ90, o nouă cameră foto din gama Travel Zoom, cu rezoluţie de 20.3MP

20.04.2017
Panasonic prezintă LUMIX DC-TZ90, o nouă cameră foto din gama Travel Zoom, cu rezoluţie de 20.3MP

Panasonic prezintă LUMIX DC-TZ90, un nou aparat foto din seria „Travel Zoom” – TZ, capabil să obţină imagini la rezoluţia 20.3MP folosind zoom optic 30x (echivalent 35 mm: 24-720 mm).

Noul model reprezintă un upgrade adus predecesorului TZ80, oferind rezoluţie mărită la captură foto şi suport pentru înregistrare 4K VIDEO/4K PHOTO. Noul ecran LCD înclinabil permite utilizatorilor să realizeze inclusiv poze de tip ”selfie”, inclusiv selfie 4K şi selfie panoramic.

Panasonic LUMIX TZ90 foloseşte obiectivul LEICA DC VARIO-ELMAR ,cu zoom optic 30x şi superangular de 24 mm, respectând standardele exigente de calitate impuse de Leica. Senzorul MOS de 20,3-megapixeli este asistat cu un procesor de imagine Venus Engine, promiţând imagini de calitate înaltă chiar şi în cazul înregistrărilor cu sensibilitate ISO ridicată, în medii iluminate slab.

LUMIX TZ90 poate filma la rezoluţie QFHD 4K la 3840×2160 şi 30p(60Hz) / 25p(50Hz) în format MP4. Simultan, utilizatorii pot capta poze la rezoluţie 8MP. Printre funcţiile bazate pe tehnologia 4K se mai numără Post Focus (permite utilizatorilor să selecteze cu uşurinţă zona de focalizare după înregistrarea imaginii) şi Focus Stacking (combină imagini focalizate diferit într-o singură fotografie). Cea din urmă permite utilizatorilor să ajusteze profunzimea de câmp după înregistrare combinând imagini multiple captate cu funcţia de post-focus, totul în interiorul camerei. În plus, LUMIX TZ90 încorporează o funcţie de compunere lumină cu care camera sintetizează imaginile selectând şi salvând pixelii mai luminoşi. Acest lucru face posibilă producerea cu uşurinţă a unor imagini mult mai impresionante şi luxuriante ale unor situaţii precum focuri de artificii sau scene nocturne.

Funcţia 4K Live Cropping (decupare 4K în timp real) realizează zoom sau panoramare stabilă în cazul imaginilor video 4K de înaltă rezoluţie. Utilizatorii pot realiza clipuri video Full-HD perfect stabilizate, adăugând efecte de imagine după înregistrarea materialului original în 4K. Datorită operării digitale, acest lucru poate fi efectuat fără mişcarea fizică a obiectivului.

Pentru răspuns şi mai rapid şi mobilitate mai ridicată, LUMIX TZ90 integrează tehnologia DFD (Depth From Defocus – adâncime din defocalizare) pentru a obţine o focalizare automată de aprox. 0,1 sec. Aceasta contribuie la o înregistrare în rafală de mare viteză de 10 (AFS)/5 (AFC) fps. LUMIX TZ90 prezintă, de asemenea, o varietate de funcţii de focalizare automată, precum Focalizare automată tactilă, Focalizare automată în 49 de puncte şi Focalizare automată în lumină slabă, care permit utilizatorilor să obţină cele mai bune rezultate într-o gamă variată de situaţii de înregistrare.

Ecranul LCD de 3” cu rezoluţie 1.040k şi control tactil se înclină cu 180 de grade, iar camera intră automat în modul Self Shot (autorportret) imediat ce ecranul este inversat. În modul Self Shot (autoportret), camera LUMIX TZ90 oferă o varietate de funcţii pentru selfie-uri, inclusiv noul mod 4K Selfie.

Pentru stimularea creativităţii în realizarea fotografiilor cu Lumix TZ90, sunt disponibile înregistrarea de imagini în format RAW, modul de filtru Creative Control (control creativ) şi modul Creative Panorama (panoramă creativă). 

Panasonic LUMIX DC-TZ90 include conectivitate Wi-Fi, permiţând conectarea la smartphone sau tabletă pentru a extinde flexibilitatea de înregistrare, stocare şi partajare a imaginilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult