GoPro a anunţat noua cameră de acţiune Hero 4 Session

07.07.2015
GoPro a anunţat noua cameră de acţiune Hero 4 Session

GoPro a anunţat o nouă cameră de acţiune, dedicată celor care îşi doreau o versiune mai mică a modelelor Hero 4. Aceasta poartă numele de Hero 4 Session şi vine într-o formă complet nouă, cu un set de funcţii limitate şi cu un preţ destul de piperat. Avantajele sale sunt însă simplitatea de utilizare şi posibilitatea de a fi alături de utilizator în orice moment, gata să surprindă momentele importante.

Spre diferenţă de modelele precedente Hero 4, noul Session nu are nevoie de o carcasă suplimentară pentru rezistenţă la apă. Camera video poate să reziste la scufundări de până la 10 metri şi vine alături de câteva monturi cu formă de ramă, pentru ataşare pe echipamentul sportiv. Cei care se aşteptau la performanţe comparabile cu modelele Silver şi Black vor fi însă dezamăgiţi, întrucât Session nu poate înregistra în rezoluţii UHD.

Înregistrarea video porneşte de la rezoluţie WVGA cu opţiuni de 120 şi 100 cadre pe secundă şi urcă până la 1920 x 1440 la 30 de cadre pe secundă. Cei care doresc frecveţă a cadrelor mai mare pot apela la 1920 x 1080, pănă la 60 de cadre pe secundă. Fotografiile pot fi înregistrate la 5 sau 8 megapixeli, cu posibilitate de rafală de până la 10 cadre pe secundă. Camera integrează WiFi pentru control de la distanţă fie prin telecomanda dedicată, fie prin aplicaţia pentru mobile, iar durata de utilizare la o singură încărcare variază în funcţie de mai mulţi factori. Acumulatorul de 1030 mAh poate să asigure de la două ore şi cinci minute pentru filmări Full HD la 30 de cadre pe secundă, la o oră şi trei zeci de minute în Full HD la 60 de cadre pe secundă când camera este controlată de la distanţă de pe smartphone.

GoPro Hero 4 Session se lansează pe 12 iulie la un preţ de 430 de euro. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult