PowerShot V10 este o cameră pentru vloggeri începători, cu un design ciudat

13.05.2023
PowerShot V10 este o cameră pentru vloggeri începători, cu un design ciudat

 Canon a anunțat o nouă cameră video pentru vlogging. Aceasta se numește PowerShot V10 și amintește de vechile camere de la Cisco din seria Flip Video, care erau foarte populare pe la începuturile zonei de vlogging, în special datorită design-ului. Spre diferență de camerele compacte din piață, care imită design-ul unei camere foto mai mari, aceasta are un design realizat pentru a fi folosit în mod vertical, cu puține butoane sau funcții avansate.

Design-ul PowerShot V10 pare inspirat de cel al camerelor Flip Video

PowerShot V10 este o cameră cu design neobișnuit, însă vine cu o serie de unelte necesare pentru cei care abia se gândesc să se apuce de vlogging. Deși cel mai indicat ar fi să începi să filmezi cu telefonul și apoi să treci direct la un aparat mai avansat, Canon crede că sunt destui vloggeri începători care ar prefera o cameră dedicată, dar nu foarte complicată. Aceasta este capabilă să filmeze în 4K, fiind echipată cu un senzor de 20,9 megapixeli și are o lentilă cu deschidere largă, de 19mm, necesară pentru cei care se filmează singuri. Diafragma f/2.8 asigură că o cantitate mare de lumină va ajunge la senzorul de 1” al camerei.

Canon PowerShot V10 tripod

Camera are un ecran care poate fi rabatat la 180 de grade pentru a putea vedea ce filmezi, iar butonul de înregistrare este prezent atât pe partea din față, cât și pe spate. Deși este o cameră simplă, aceasta include un jack de microfon și un port micro HDMI pentru monitorizare pe un alt ecran. Stabilizarea este însă doar digitală, fără stabilizare optică sau pe senzor. Cei care nu vor să care și un mini-trepied, pot folosi standul integrat al lui PowerShot V10.

Singurele dezavantaje reale ale acestei camere ar fi lipsa stabilizării și lipsa controlului manual. Nu poți selecta nici măcar ISO și nu poți focaliza manual. Ești limitat doar la focalizare automată prin detecție de contrast, o metodă rudimentară care nu are întotdeauna cele mai bune rezultate.

Canon PowerShot V10 handheld

Prețul este cam mare pentru un dispozitiv foarte limitat

Un avantaj real este însă faptul că integrează un filtru ND intern, care se activează automat în condiții de iluminare foarte puternică. De asemenea, faptul că are doar 211 grame și produce material 4K la 30 de cadre pe secundă este un avantaj chiar și peste alte camere compacte. Bateria nu este însă foarte performantă și este internă, fără posibilitatea de a o înlocui rapid. Cu o capacitate de 1.250 mAh, aceasta poate rezista doar la 55 minute de înregistrare 4K. Înregistrarea se face pe carduri microSD.

PowerShot V10 este doar prima cameră din seria de vlogging de la Canon. În funcție de succesul și feedback-ul utilizatorilor pentru modelul de față, compania ar putea lansa și alte modele, mai avansate, în viitor. Practic, PowerShot V10 este primul concurent real pentru modelele de la Sony din seria ZV. Prețul este însă puțin cam mare pentru ceea ce oferă: 430 de dolari americani (fără taxe incluse). Mulți vloggeri începători ar fi mulțumiți probabil cu performanța oferită de un telefon în acea gamă de preț, precum Galaxy A54, de exemplu, sau un iPhone dintr-o generație mai veche. Iar dacă au deja un telefon de acest gen, sau un iPhone sau Samsung dintr-o gamă superioară, capabilitățile video pe care le au deja în buzunar ar putea fi chiar mai avansate din anumite puncte de vedere (calitate video, framerate, stabilizare, etc.).

Canon PowerShot V10 bag

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult