Sony anunță A7S III, o cameră mirrorless profesională pentru filmări 4K

30.07.2020
Sony anunță A7S III, o cameră mirrorless profesională pentru filmări 4K

Creatorii de conținut video care folosesc camere mirrorless Sony au acum în sfârșit un motiv destul de bun pentru a face upgrade, întrucât producătorul japonez a anunțat noul Alpha 7S III. Cea de-a treia versiune a camerei mirrorless dezvoltată special pentru filmare rezolvă multe dintre neajunsurile generațiilor precedente, pe care utilizatorii le-au tot cerut în ultimii cinci ani, de la lansarea A7S II. Camera vine cu un procesor de imagine de 8 ori mai performant și capabilități de filmare profesionale.

Sony A7S III vine cu upgrade-uri semnificative pentru filmare

Probabil cel mai surprinzător lucru la această cameră este rezoluția. Sony a integrat pe Alpha 7S III un senzor full-frame retro-iluminat cu rezoluție de 12,1 megapixeli. Alegerea unei rezoluții scăzute pentru fotografii asigură însă o sensibilitate mai mare la lumină, întrucât pixelii de pe senzor sunt mult mai mari: 8,5 nm. Astfel, aparatul permite o performanță îmbunătățită în special în condiții de iluminare scăzută, cu o plajă dinamică de 15 trepte.

În timp ce alți producători au început deja să lanseze camere cu capabilități de filmare 8K, Sony adoptă o strategie conservatoare. Compania a ales să facă o cameră mai bună pentru filmare 4K. Astfel, poți filma în 4K de la 24 la 120 de cadre pe secundă în format de culoare 4:2:2 pe 10 biți intern. Extern, prin HDMI, poți capta 16-bit, dar momentan nu există dispozitive externe care să permită această capabilitate.

Senzorul nou, alături de procesorul de imagine BIONZ XR asigură și un efect rolling shutter redus de trei ori, A7S III fiind mai potrivit pentru filmări dinamice, în mișcare. În lumină slabă, setarea ISO de sensibilitate la lumină ajunge de la 80 la 409.600. Filmările pot fi înregistrate la bitrate de până la 600 Mbps, iar înregistrările pot fi realizate fie pe carduri SD UHS-II, fie pe carduri CFexpress Type A, un nou format de performanță înaltă.

Este una dintre cele mai bine echipate camere mirrorless pentru filmare 4K

Alte caracteristici importante ar fi stabilizarea in-body pe 5 axe, focalizarea hibridă cu capabilitatea de urmărire a subiectului (759 puncte, 92% acoperire a senzorului) și un nou ecran rabatabil. Acesta din urmă este important în special pentru cei care doresc să folosească o astfel de cameră pentru înregistrare fără un operator, aceasta fiind prima cameră mirrorless de la Sony care permite rabatarea pe laterală la 270 de grade în jurul axei, asemeni altor camere concurente din piață.

Pentru cei care folosesc camera pe perioade mai lungi, pentru a nu mai fi necesară cumpărarea mai multor baterii, Sony permite pe A7S III alimentarea directă prin port-ul USB Type-C, camera fiind compatibilă cu adaptoare de priză compatibile cu USB Power Delivery.

Având în vedere capabilitățile acestei camere și faptul că este dedicată celor din mediul profesional, probabil că prețul de 20.200 lei în România nu este tocmai surprinzător. Camera va fi disponibilă în magazinele autohtone începând cu luna septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult