VIDEO: Momentul terifiant când o navă a vamei izbește intenționat o ambarcațiune suspectă

01.12.2020
VIDEO: Momentul terifiant când o navă a vamei izbește intenționat o ambarcațiune suspectă
Foto: captură din video

Un clip video cu o navă de mare viteză a vamei spaniole care izbește intenționat o ambarcațiune a devenit popular pe internet.

Clipul video, terifiant, a fost filmat de către cei aflați în ambarcațiunea urmărită, suspectă de trafic de droguri. Incidentul s-a petrecut în apropiere de orașul Cadiz.

Nava autorităților, un model de mare viteză din clasa Cormoran (model Rodman-55HJ), se apropie într-o primă fază de spatele ambarcațiunii care fuge de ea cu intenția de a o lovi. Prima tentativă a eșuat, dar vameșii au încercat din nou și au reușit să lovească ținta.

O navă folosită pe post de berbec

Manevra este, se pare, folosită des de autorități, pentru a distruge motoarele ambarcațiunilor urmărite. În acest caz nu știm ce a urmat, deoarece filmarea se termină brusc.

Strategia nu este una recentă, ci este utilizată din cele mai vechi timpuri. Galerele din antichitate și Evul Mediu erau echipate cu berbeci la prova, pentru a intra în ambarcațiunile inamice cu scopul de a le scufunda.

Citește și: VIDEO: Momentul când două elicoptere militare sunt avariate în timp ce echipajul face poze pentru Facebook

Spania este o destinație importantă pentru dealerii de droguri din America. Substanțele interzise sunt introduse în țară cu ajutorul unor ambarcațiuni de mare viteză și, mai nou, cu narco-submarine.

Nava Aguila I

Deși au un design simplu, navele Rodman-55HJ (foto) sunt foarte manevrabile și rapide, putând atinge viteze de 92 km/h. Pentru cazurile de forță majoră, ambarcațiunile, cu o greutate de 17 tone, sunt echipate cu lansatoare de grenade și mitraliere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult