10 obiecte și locuri preferate de perverșii care montează camere ascunse

07.06.2022
10 obiecte și locuri preferate de perverșii care montează camere ascunse

Incidentele în care au fost descoperite camere ascunse, în hoteluri, băi sau apartamente închiriate, sunt nenumărate.

Există astăzi foarte multe modele de camere ascunse, „deghizate” în pixuri, cuiere sau încărcătoare false pentru electronice. Dacă nu ne credeți puteți face o căutare pe site-ul eMAG folosind expresia „cameră ascunsă”.

Vă prezentăm o listă cu 10 locuri și obiecte pe care trebuie să le verificați atunci când vă cazați într-un loc nou pentru a descoperi posibile dispozitive spion.

1. Grilele de la sistemele de aerisire/încălzire. În locurile în care vă cazați nu strică să aruncați o privire atentă la ce se ascunde în tuburile de la sistemele de ventilație sau aerisire. Un electrician a fost condamnat la închisoare după ce a filmat, pe ascuns, o adolescentă de 14 ani cu un iPhone ascuns într-o fantă de aerisire. Puteți arunca o privire rapidă folosind lanterna telefonului.

2. Prize și încărcătoare false. Un manager de restaurant a fost concediat după ce și-a filmat, timp de un an, colegele care se schimbau în vestiar. Dispozitivul care includea camera ascunsă semăna cu un încărcător de telefon.

3. Ceasuri de birou. Aceste obiecte nu atrag atenția deoarece sunt obișnuite în hoteluri sau camere disponibile pentru închiriere. Dacă fața ceasului este orientată spre pat, atunci dispozitivul trebuie cercetat cu atenție. Există chiar modele smart, care pot fi controlate de la distanță prin intermediul unui smartphone.

Ceas smart cu cameră ascunsă comercializat în România.

4. Detectoare de fum. Aceste aparate sunt folosite deseori pentru filmarea pe ascuns a persoanelor. Există chiar și camere spion care seamănă cu aceste dispozitive.

5. Pixuri spion. Pixurile false, dotate cu camere foto, sunt preferate de mult timp de perverși. Există modele care costă foarte puțin, capabile să filmeze clipuri video lungi de zeci de minute.

6. Cuiere și agățători. Deși pare ciudat, există nenumărate modele de astfel de dispozitive care includ camere. O agățătoare, marca SkyTech, cu detector de mișcare, costă 148 de lei la eMAG. Poliția din statul american Florida l-e atras atenția cetățenilor să fie atenți la toaletele publice pe care le folosesc deoarece s-au înmulțit cazurile în care sunt găsite camere video ascunse. Unul dintre cele mai populare modele este camera video ascunsă în cuier.

7. Bancomate. Pentru a afla codurile PIN ale clienților băncilor, dar și datele cardurilor, infractorii montează camere ascunse în apropierea bancomatelor.

8. Oglinde și rame foto. Astfel de dispozitive care includ camere spion se găsesc din belșug în magazinele online.

9. Becuri. Producătorii de gadgeturi cu camere spion nu duc lipsă de idei. Pe piață au apărut becuri inteligente, care includ camere de supraveghere, difuzoare și microfoane.

Bec spion care poate fi controlat din telefon.

10. Animale de pluș. Există pe piață camere ascunse în jucării de acest fel prin care părinții pot vedea ce fac acasă copiii lor, fără ca aceștia să știe că sunt urmăriți. Senzorul este montat în unul dintre ochii animalelor. Aceste jucării sunt folosite și de perverși pentru a-și surprinde victimele.

Citește și Turul online al magazinelor: Lidl vinde un aparat util pentru șprițuri și cocktail-uri pe timp de vară

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult