Apple va oferi piese originale de Mac către service-uri independente

18.08.2020
Apple va oferi piese originale de Mac către service-uri independente

Apple a început să ofere încă de anul trecut acces la piese originale și documentația necesară reparațiilor pentru iPhone către service-uri independente. Se pare că acest program a fost unul de succes, întrucât Apple extinde acum suportul pentru aceste service-uri și pentru computerele din seria Mac. Este atât despre computere Mac desktop, cât și despre laptop-urile din gama MacBook, care vor putea fi reparate cu piese originale de Mac și în locuri unde nu există reprezentanți oficiali Apple.

În sfârșit, service-urile independente vor putea comanda piese originale de Mac de la Apple

De la pornirea acestui program, Apple a primit și aprobat 140 de cereri din partea unor parteneri din SUA și Europa, fiind acum disponibile 700 de noi service-uri care pot schimba ecrane sau baterii de iPhone cu piese originale. Costurile de reparație ar trebui să fie mai mici decât în service-urile oficiale, iar acum mai mulți utilizatori de dispozitive Apple au mai aproape astfel de centre de reparație, întrucât service-urile oficiale sunt de obicei doar în orașele mari.

Programul de reparații pentru computere Mac include astfel noi resurse de training pentru tehnicieni, iar service-urile care se vor înscrie în program vor putea să comande piese originale de Mac de la Apple pentru a realiza reparațiile. Ce nu pot fi realizate în aceste centre care sunt primite în acest program? Reparații în garanție. Acelea vor trebui să fie realizate în continuare în service-urile autorizate Apple.

Având în vedere poziția companiei Apple referitoare la „dreptul” de reparație, această inițiativă este binevenită. În urmă cu doar câteva luni, în fața autorităților americane, reprezentanții Apple spuneau că inclusiv schimbarea bateriei acasă de un utilizator poate fi o operațiune foarte periculoasă și că aceasta ar trebui realizată doar în centre autorizate.

Chiar dacă în SUA situația dreptului la reparație nu este încă destul de clară, fiind necesară legislație locală pentru fiecare stat în parte, în Europa compania Apple este deja cercetată pentru practici monopolare în mai multe domenii, iar această mișcare de a oferi piese originale de Mac către service-uri independente ar putea să scape compania de încă o investigație la Comisia Europeană.

sursa: Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult