E Ink a prezentat un e-reader pliabil, care poate fi folosit și pentru notițe

10.08.2020
E Ink a prezentat un e-reader pliabil, care poate fi folosit și pentru notițe

E Ink Corporation, compania japoneză care a dezvoltat e-cerneala, a dezvoltat un e-reader pliabil.

Dispozitivul, care deocamdată este un prototip, poate fi folosit și pentru notițe, pe post de carnet.

Un prim model a fost prezentat în iunie, dar noua variantă are o balama mai solidă, cinci butoane fizice dedicate – pentru pagini, meniu, setări – și ecran iluminat.

Iluminarea se face prin inetrmediul a două bare poziționate în partea de sus a ecranului. Tehnologia afolosită în acest moment pe dispozitive precum cele Kindle sau Kobo nu a fost încă adaptată la ecrane pliabile.

Este integrată și tehnologia Wacom pentru stylus-uri. Notițele luate prin intermediul dispozitivului sunt sincronizate în cloud.

Tehnologia are potențial, dar trebuie rafinată

Ca și smartphone-urile pliabile, e-readerele de acest fel promit ecrane mai mari în dispozitive mai ușor de transportat. Mai mult, un atfel de dispozitiv seamănă mai mult cu o carte reală.

Citește și: Unii utilizatori pot șterge acum defintiv cărțile direct de pe dispozitivele Kindle

Tehnologia mai trebuie, însă, rafinată. Marginile din jurul ecranului prototipului sunt uriașe, iar latența stylus-ului este mare pe ecranele e-ink.

E Ink vrea să licențieze tehnologia către companiile care doresc să producă un astfel de e-reader.

E-cerneala are avantajul unui consum redus de energie. De aceea au fost lansate inclusiv smartphone-uri cu ecrane e-ink. Un exemplu este Onyx E-Ink, care are display cu diagonala de 5,8” și autonomie care poate ajunge și la câteva săptămâni.

Sursa: Goodereader.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video