Honor X10 Max 5G este un smartphone adresat amatorilor de ecrane gigant

02.07.2020
Honor X10 Max 5G este un smartphone adresat amatorilor de ecrane gigant

Cândva, erau promovate ca și tablete compacte, dar acum ideea de smartphone cu ecran de peste 7 inch nu mai pare atât de ridicolă, produse precum Honor X10 Max 5G având un public țintă surprinzător de numeros.

Încadrat la un domeniu de prețuri încă accesibil, Honor X10 Max 5G se mulțumește cu un ecran FHD+ bazat pe tehnologie LCD, însă cu matrice de tip RGBW pentru luminozitate superioară comparat ecranelor LCD obișnuite. Astfel, Huawei recomandă noul model Honor cu o luminozitate maximă de 780 nits, mai mult decât suficient pentru a justifica certificarea HDR10.

Dotat cu un ecran de asemenea calibru, X10 Max este deopotrivă unul dintre cele mai mari și cele mai grele modele smartphone de pe piață, cu dimensiuni de 174 mm lungime, 85 mm grosime și 232 grame. De altfel, producătorul îl recomandă și ca posibilă soluție pentru navigație/divertisment la bordul autoturismelor care nu vin cu această dotare din fabrică, instalat fie și temporar într-o locație temporară pe bordul autoturismului.

Pentru o experiență multimedia completă, telefonul oferă și două difuzoare orientate în față, plasate simetric pe cele două laturi ale carcasei.

În funcție de buget, configurația bazată pe chipsetul MediaTek Dimensity 800 poate fi ajutată cu 6GB sau 8GB memorie RAM, respectiv 64GB/128 spațiu de stocare internă.

Centrată pe obținerea de poze în modul standard, camera foto principală oferă un senzor principal de 48MP, cuplat unui senzor de 2MP pentru aplicarea efectelor DoF și blitz dual-LED.

Având în vedere gabaritul ecranului, acumulatorul de 5000mAh reprezintă doar strictul necesar. Telefonul suportă totuși de încărcare rapidă cu putere de 22.5W.

Honor X10 Max 5G – prețuri și nivele de echipare

În funcție de nivelul pretențiilor, Honor X10 Max 5G poate fi obținut în configurație cu 6/64GB memorie la preț de 269 dolari, 6GB/64GB pentru 297 dolari și 8GB/128GB cu 354 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult