Ideacentre 300: un nou computer în format stick de la Lenovo

24.06.2015
Ideacentre 300: un nou computer în format stick de la Lenovo

Lenovo se alătură altor companii precum ASUS, Dell, Google şi Intel în producerea de micro-computere sub formă de stick-uri USB. Producătorul chinez a dezvăluit noul Ideacentre 300 , un computer complet funcţional în formă de stick care poate fi purtat în buzunar şi se poate ataşa foarte uşor la un televizor. Ce se găseşte în interiorul său nu este deloc ieşit din comun, noul dispozitiv fiind mai degrabă încercarea companiei de a acoperi un segment de piaţă în oferta sa decât de a ieşi înaintea concurenţei.

Vorbim astfel despre un chipset Intel Atom Z3735F tactat la 1,3 GHz, cu 2 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare intern. Desigur, există un port micro-USB şi un slot pentru card-uri microSD pentru a mări capacitatea de stocare, cât şi pentru a conecta diverse periferice compatibile cu sistemul de operare Windows 8.1. Evident, avem de a face cu capabilităţi wireless precum WiFi şi Bluetooth, iar alimentarea cu energie se face printr-o mufa micro-USB, care poate fi conectată direct la port-ul USB al televizorului.

Probabil diferenţiatorul principal al lui Ideacentre 300 este preţul, care pare să fie poziţionat puţin mai jos decât în cazul Compute Stick de la Intel. Acesta va ajunge în magazine în luna iulie şi va costa echivalentul a 130 de dolari americani. Întrucât Windows 8.1 vine preinstalat pe noul dispozitiv, acesta va putea fi upgradat la Windows 10 începând cu 29 iulie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult