Imagination Technologies prezintă noile soluţii grafice pentru dispozitive mobile: PowerVR 7XT şi 7XE

10.11.2014
Imagination Technologies prezintă noile soluţii grafice pentru dispozitive mobile: PowerVR 7XT şi 7XE

Imagination Technologies a extins familia PowerVR de soluţii grafice pentru tablete şi smartphone cu două unităţi GPU de înaltă performanţă. Noile procesoare Series 7 se laudă cu 1TFLOP putere de calcul şi mai multe tehnologii avansate care promit să aducă jocurile pentru dispozitive mobile la un nivel comparabil titlurilor pentru consolă şi PC.

Imagination Technologies prezintă noile soluţii grafice pentru dispozitive mobile: PowerVR 7XT şi 7XE

Optimizate pentru platforma Android 5.0 Lollipop, nucleele Power VR 7XT şi 7XE sunt compatibile cu setul de tehnologii inclus în Android Expansion Pack (AEP), suportă virtualizare, un nou algoritm pentru compresia texturilor cu pierderi minime de calitate şi oferă compatibilitate deplină cu API-ul OpenGL ES 3.1.

Până acum un atu rezervat exclusiv consolelor PlayStation 4 şi Xbox One, respectiv acceleratoare grafice pentru PC, funcţia Tesselation permite creşterea substanţială a detaliilor redate în scene 3D cu un impact minim asupra performanţelor resimţite.

Vârful de gamă, nucleul Power VR 7XT este proiectat pentru dispozitive smartphone din gama mid-range, Smart TV-uri şi sisteme multimedia pentru autoturisme. Comparat cu modelul 6XT de anul trecut funcţionând la frecvenţe identice, noul GPU promite performanţe cu 60% mai mari. Opţional, nucleul Power VR 7XT poate echipa şi sisteme Windows, oferind compatibilitate cu API-ul DirectX 11 şi Open CL 1.2.

Optimizat pentru eficienţă, nucleul PowerVR 7XE păstrează compatibilitatea cu Android Expansion Pack şi suportul pentru Tesselation.

Potrivit companiei producătoare, primele dispozitive motorizate de noile soluţii grafice PowerVR 7XT şi 7XE vor ajunge pe rafturile magazinelor la începutul anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult