Noile portabile MacBook Pro cu Apple M1 Max, mai rapide cu 181% la accelerare 3D decât vechile modele Intel

21.10.2021
Noile portabile MacBook Pro cu Apple M1 Max, mai rapide cu 181% la accelerare 3D decât vechile modele Intel

Disponibile în variante de 14 și 16 inch, noile portabile MacBook Pro cu chipset Apple M1 Max sunt capabile să ofere performanțe 3D comparabile unui PC echipat cu placă video Radeon Pro Vega 56, sau o consolă PlayStation 5.

Performanțele noului chipset sunt demonstrate cu ajutorul popularului Geekbench 5, însă rezultatul apărut în catalogul online nu este probat din surse multiple, deocamdată. Astfel, noul MacBook Pro în echipare de top cu 64GB memorie RAM și chipsetul M1 Max obține un scor de 68870 puncte în testul de GPU, Geekbench 5 Metal.

MacBook Pro M1 Max GPU geekbench

Retrase de la vânzare pe site-ul Apple imediat ce noile modele au fost anunțate, vechea generație MacBook Pro cu platformă Intel obține în echiparea placă video AMD 5300M doar 24461 puncte în testul Geekbench 5 Metal. Chiar și echiparea de top, cu accelerator AMD Radeon Pro 5600M oferea performanțe cu 62% mai mici decât noul GPU livrat de Apple împreună cu chipsetul M1 Max.

Extinzând căutarea, mai putem găsi performanțe 3D echivalente noii generații MacBook Pro doar la sistemele iMacPro cu placă video dedicată AMD Radeon Pro Vega 56 (configurație între timp retrasă de la vânzare).

Comparat chipsetul M1 Pro, versiunea M1 Max rezervată de Apple pentru sistemele MacBook Pro suplimentează configurația GPU de la 11 și 14 unități de procesare, la 32 unități. Cumulat cu folosirea a 32GB sau 64GB memorie RAM integrată, capabilă să livreze până la 400GB/s lățime de bandă, putem vorbi despre o dublare a performanțelor în aplicațiile care folosesc în mod intensiv accelerarea grafică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult