Prince of Persia poate fi jucat și pe Apple Watch sau Galaxy Watch4

13.01.2022
Prince of Persia poate fi jucat și pe Apple Watch sau Galaxy Watch4

Se pare că proiectul Princejs, care pune jocul Prince of Persia din 1989 în browser, este mai puternic decât credeam inițial. Deși a fost demonstrat mai degrabă pentru smartphone-uri, jocul putând rula în browserele de mobil, atât pe Android și iOS, acesta este compatibil cu orice tip de browser care poate rula cod JavaScript. Astfel, în urma unor noi teste, s-a demonstrat că poți rula Prince of Persia și pe Apple Watch, sau noile Galaxy Watch4 cu WearOS.

Prince of Persia în JavaScript, compatibil și cu browserele de ceas

Apple nu oferă un browser nativ pentru Apple Watch, însă ceasurile pot deschide link-uri din mesaje sau e-mail-uri. Astfel, dacă nu vrei să cumperi browser-ul uBrowser din App Store, care îți permite navigare de pe ceas, poți să îți trimiți link-ul princejs.com pe e-mail sau prin iMessage și poți astfel accesa jocul. Ceasul va folosi conexiunea cu telefonul pentru acces la internet, sau va deschide link-ul prin 4G dacă ai versiune Cellular.

De aici, jocul va rula automat, iar schema de control este similară cu cea de pe smartphone-uri. Cele două laterale ale ecranului fac personajul să se miște în respectiva direcție, în timp ce colțurile ecranului și părțile de sus și jos facilitează sărituri sau cățărarea prințului prin niveluri.

Fiind vorba despre un joc pe un ecran foarte mic, degetul va acoperi cu siguranță o mare parte din imagine, însă probabil că nu foarte mulți vor sta să joace Prince of Persia pe ceas. Este vorba mai degrabă despre o demonstrație tehnologică de ceea ce este posibil în prezent. Avem acum la mână un dispozitiv cu un ecran de rezoluție înaltă, conectat la internet, care poate rula jocuri video care acum 30 de ani necesitau un computer desktop performant.

Pentru WearOS, rularea este la fel de simplă, întrucât Samsung oferă pe Galaxy Watch4 o soluție de browser similară. Deschizi link-ul și poți juca Prince of Persia pe ecranul rotund. Este important de observat însă că din cauza formei rotunde, colțurile imaginii sunt „tăiate”.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News