Procesoarele Intel Coffee Lake, cu până la 6 nuclee, nu sunt compatibile cu actualele plăci de bază LGA1151

03.08.2017
Procesoarele Intel Coffee Lake, cu până la 6 nuclee, nu sunt compatibile cu actualele plăci de bază LGA1151

Cei care deţin deja PC-uri echipate cu procesoare Intel Core din familia Kabby Lake, respectiv plăci de bază cu socket LGA1151, vor avea o surpriză neplăcută la momentul lansării următoarei serii de procesoare Intel, cu nume de cod Coffee Lake.

Deşi au la bază un design nu foarte diferit de micro-arhitectura Kaby Lake, procesoarele Coffee Lake nu vor reprezenta o soluţie de upgrade la îndemâna fanilor care au achiziţionat deja un procesor quad-core de ultimă generaţie, la pachet cu una dintre plăcile de bază echipate cu chipseturi Intel 200 series. Păstrând „tradiţia”, Intel va lansa procesoarele Coffee Lake împreună cu o nouă generaţie de plăci de bază, care vor scoate bani în plus din buzunarele viitorilor cumpărători.

Beneficiind de 6 nuclee, procesoarele Intel Coffee Lake reprezintă un upgrade semnificativ de la actuala familie Kabby Lake, aducând cu până la 50% putere de procesare în plus şi frecvenţe de funcţionare cel puţin comparabile generaţiei actuale. Rămâne însă de văzut ce facilităţi în plus va aduce Intel pentru a justifica lansarea unei noi generaţii de plăci de bază pentru platforma mainsteam, la mai puţin de un an după cea actuală. Desigur, rămâne şi posibilitatea ca Intel să fi pregătit procesoarele Coffee Lake cu gândul la o lansare mult mai târzie, a cărei dată a fost însă devansată în urma presiunilor exercitate de AMD prin lansarea familiei de procesoare Ryzen.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult